Šport > Zimski športi
12312 ogledov

Štuhčevi to ni uspelo dve leti, zmaga v Švico

Ilka Štuhec Profimedia
Po Italijanki na vrhu Švicarka, Ilka Štuhec 29.

Švicarka Corinne Suter je zmagovalka uvodnega ženskega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu v Kanadi. Olimpijska in svetovna smukaška prvakinja je slavila z zgolj dvema stotinkama sekunde prednosti pred Avstrijko Cornelio Hütter. Edina Slovenka Ilka Štuhec je zasedla 29. mesto.

Tretje mesto je zasedla Norvežanka Ragnhild Mowinckel (+0,16), ki je Avstrijko Mirjam Puchner (+0,26) potisnila na četrto mesto. Italijanka Sofia Goggia je zgrešila trojček zmag v Lake Louisu, potem ko je v petek in soboto slavila na smukih, se je tokrat morala zadovoljiti s petim mestom. Goggia je lani v Lake Louisu zmagala na vseh treh tekmah.

Suter je slavila svojo peto zmago v svetovnem pokalu, drugo v superveleslalomu. Osemindvajsetletna Švicarka se je v Lake Louisu končno prebila na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, potem ko je bila na tem prizorišču že petkrat na stopničkah. Nazadnje dvakrat na obeh smukih konec tedna.

Edina Slovenka na startu Ilka Štuhec je po dveh letih znova med dobitnicami točk na superveleslalomih za svetovni pokal; pred tem je 20. decembra 2020 pzasedla 15. mesto na superveleslalomu v Val d'Iseru.

Mariborčanka je v nedeljo startala pri repu nastopajočih, s številko 47, ter se prebila med trideseterico, ki osvoji točke za svetovni pokal. Njen zaostanek za zmagovalko je znašal 1,66 sekunde. Osvojila je dve točki.

V Kanadi je Slovenka konec tedna veliko bolje nastopila na obeh smukih, ko je bila dvakrat peta ter je znova ujela stik z najboljšimi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice