Šport > Zimski športi
66 ogledov

Avstrijka še četrtič zapored, Slovenke zunaj deseterice

Nika Križnar Epa
Najboljša Slovenka tokrat na 11. mestu.

Avstrijka Chiara Hölzl (251 točk) je dobila tudi drugo posamično tekmo svetovnega pokala smučarskih skakalk v avstrijskem Hinzenbachu. Druga je bila še ena Avstrijka Eva Pinkelnig (247,8), tretja pa presenetljivo Italijanka Lara Malsiner (241,5). Najboljša od Slovenk Nika Križnar (224,1) je preizkušnjo končala na 11. mestu.

Ema Klinec (222,6) je bila sicer po prvi seriji najvišje uvrščena Slovenka. Zasedala je šesto mesto, v finalni seriji pa je skočila slabše in po 82 metrov dolgem skoku na koncu pristala na 15. mestu. Štiri mesta za njo je končala Špela Rogelj (215,4), Katra Komar (211,4) pa je v finalu izgubila deset mest in preizkušnjo zaključila na 22. mestu, potem ko se ji je znova ponudila priložnost za uvrstitev kariere (v soboto je bila namreč 16.).

V boju za zmago so znova največ prikazale Avstrijke. Kar pet se jih je uvrstilo med najboljših osem. Še četrtič zapored pa je zmagala Hölzlova, ki je po petem mestu Norvežanke Maren Lundby prednost v skupnem seštevku povišala na 90 točk, zdaj jih ima na svojem kontu 1030. Tretja v skupni razvrstitvi je še naprej Pinkelnigova, ki je zbrala 859 točk. Od Slovenk sta v deseterici najboljših Ema Klinec na osmem in Nika Križnar na desetem mestu s 375 oziroma 363 točkami.

Varovanke Zorana Zupančiča, glavnega trenerja Slovenk, torej z ne ravno najboljšo popotnico prihajajo na vrhunec sezone. Ljubno ob Savinji bo namreč od 21. do 23. februarja gostilo najboljše skakalke v svetovnem pokalu. Pomerile se bodo na treh tekmah. Posamični preizkušnji bosta na sporedu v petek in nedeljo. V soboto pa bo na vrsti še ekipna tekma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice