Šport > Zimski športi
119081 ogledov

Bizarna nesreča v Planici: "Še nihče ni videl česa takšnega"

Reševalni pas/Twitter
Nenavadna nezgoda kazahstanskega skakalca na treningu pred kvalifikacijami v Planici.

Skakalna srenja je zbrana v dolini pod Poncami, kjer se bo v prihodnjih dneh zaključila 44. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. Tekmovalci so v četrtek opravili kvalifikacije za petkovo tekmo, na katerih so s trojno zmago zablesteli slovenski orli.

Anže Lanišek Planica 2023: Šport Slovenci deklasirali konkurenco! Trojna zmaga v kvalifikacijah

Pred kvalifikacijami je bila na sporedu serija za trening, v kateri jo je skupil kazahstanski skakalec Sergej Tkačenko. Triindvajsetletnik, ki je 'poletel' skromnih 151 metrov, je kmalu po pristanku izgubil smučko, ki se je zapičila v doskočišče.

"Ne verjamem, da je kdorkoli že videl kaj takšnega," je prizor pospremil poljski skakalec Wojciech Topor.

Novinar Dominik Formela je prek Twitterja sporočil, da se Kazahstanec v nesreči ni huje poškodoval.

Robert Hrgota Upa na najboljše Šport Slovenci razbili konkurenco, Hrgoto pa skrbi nekaj drugega

Tkačenko je po padcu lahko vstal in brez pomoči zdravniške službe zapustil prizorišče, vendar se kasneje ni pojavil na drugem treningu ali v kvalifikacijah.

V petek bo v Planici na sporedu posamična tekma, ki se bo začela ob 15. uri. V soboto je na sporedu ekipna preizkušnja, ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa sledi še sklepna tekma sezone z najboljšo trideseterico v svetovnem pokalu, tudi ta z začetkom ob 10.00.

Timi Zajc in Žiga Jelar Planica Šport Nov šok v slovenskem taboru: dobitnik malega globusa izpušča prvo tekmo Andreas Goldberger Ne more verjeti Šport Legendarni skakalec oštel Petra Prevca: "Zame je to nerazumljivo"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.