Šport > Zimski športi
3586 ogledov

Slovenci blesteli na treningu, Domen in Anže z najdaljšima poletoma serije

Anže Lanišek Saša Despot
V Planici danes dva treninga in kvalifikacije za petkovo tekmo.

Smučarski skakalci bodo danes ob 10.00 na letalnici v Planici izpeljali kvalifikacije za petkovo posamično tekmo svetovnega pokala. Mesto na tekmi, ki se bo v petek začela ob 15. uri, bo lovilo 12 slovenskih skakalcev.

Slovenske barve bodo tako v kvalifikacijah zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Lovro Kos, Patrik Vitez, Domen Prevc, Žak Mogel, Rok Masle in iz nacionalnega paketa še Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak.

Po petkovi tekmi bo v soboto še ekipna preizkušnjo, ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa bo sledila še sklepna tekma 44. sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu. Ta bo prav tako ob 10. uri.

Še pred kvalifikacijami pa sta bila v četrtek zjutraj na sporedu dva treninga, na katerih so v polnem sijaju zasijali slovenski letalci, izmed katerih so se v prvi seriji kar trije uvrstili v prvo peterico, v drugi pa dva v najboljšo četverico.

Najboljša pri prvem trening skoku sta ponovno bila najboljša letalca letošnje zime, ki se tudi še edina borita za mali kristalni globus v poletih, Norvežan Halvor Egner Granerud in Avstrijec Stefan Kraft, ki sta poletela 232,5 oziroma 229 metrov.

Izmed vseh ostalih sem jima je še najbolj približal Anže Lanišek, ki je z 223 metri osvojil tretje mesto, s povsem enako daljavo pa sta četrto in peto mesto zasedla Domen Prevc in Timi Zajc. V prvi deseterici je na devetem mestu z 216,5 metri končal tudi Lovro Kos.

Izmed dvanajsterice slovenskih letalcev jih je na prvem treningu kar osem preskočilo 200-metrsko znamko, izpostaviti pa velja še polet Tilna Bartola, ki je pristal pri 222 metrih.

V drugo sta se na vrhu Kraft in Granerud zamenjala, ponovno pa so se jima najbolj približali slovenski orli. Domen Prevc je bil z drugo daljavo serije z 236,5 metri tretji, medtem ko je z najdaljšim skokom serije dolgim kar 237 metrov Lanišek zasedel četrto mesto.

Ponovno se je izkazal tudi Zajc, ki je z 225 metri osvojil osmo mesto, medtem ko je Kos z 225,5 metri zasedel 14. mesto. Izmed preostalih Slovencev je tokrat najdlje poletel Masle, ki je pristal pri 216,5 metrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice