Šport > Zimski športi
7982 ogledov

Fis vztraja pri odločitvi, grožnja še vedno velja

Henrik Kristoffersen Epa
Mednarodna smučarska zveza (Fis) je poslala jasno sporočilo Henriku Kristoffersenu in drugim odjemalcem opreme Van Deer-Red Bull Sports.

Krovna smučarska zveza se je odzvala na nedavni zaplet v zvezi z logotipom podjetja Van Deer-Red Bull Sports na veleslalomski tekmi v Schladmingu.

Poročali smo, da je bila Norvežanu Henriku Kristoffersenu posredovana grožnja o odvzemu tekmovalne licence, če bo na njegovih smučah viden logotip omenjenega proizvajalca. Več o tem TUKAJ.

Čeprav so predstavniki podjetja menili, da so v zvezi z logotipom zadostili zahtevam Mednarodne smučarske zveze (Fis), pa ta v uradni izjavi odgovarja, da temu ni tako.

Henrik Kristoffersen Zaplet Šport Kristoffersenu zagrozili z odvzemom tekmovalne licence

"Pred veleslalomom svetovnega pokala v Schladmingu (25. januar 2023) je podjetje Van Deer-Red Bull Sports oznanilo, da bo nastopilo s smučmi, na katerih bo vidna oznaka proizvajalca, ki prikazuje rdečega bika na način, zaradi katerega ga je enostavno zamenjati z logotipom proizvajalca pijač Red Bull," so zapisali pri Fis-u.

fis logo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Fis je podjetju Van Deer-Red Bull Sports v zadnjih mesecih večkrat dala jasno vedeti, da logotip ni v skladu z našimi predpisi. Vsaka identifikacija proizvajalca ali sponzorja na oblačilih in opremi mora biti v skladu s pravili Fis-a."

"Podjetja, ki se primarno ne ukvarjajo s proizvodnjo opreme, ampak proizvajajo zgolj določene produkte z namenom oglaševanja, se ne smejo okoriščati s privilegijem, kot je identifikacija proizvajalca."

"Van Deer-Red Bull Sports je pred tekmo v Schladmingu zaprosil za izjemo, kar pa je Fis zavrnila. Kljub temu je Van Deer-Red Bull Sports napovedal, da bodo njihovi tekmovalci nastopili z logotipom. Posledično smo jih obvestili, da je to v nasprotju s pravili Fis-a."

"To je bila zelo neprijetna grožnja z naše strani, saj bi lahko škodovala športnikom. Na srečo po našem posredovanju do kršitve ni prišlo."

"Tudi v prihodnje noben proizvajalec ne bo deležen posebnih privilegijev, zato Fis tekmovalcem ne bo dovolil nastopiti z logotipom Van Deer-Red Bull Sports v svetovnem pokalu ali drugih tekmovanjih pod našim okriljem."

"Še naprej si bomo prizadevali, da se športnikov v tovrstne spore ne bi vpletalo. Fis zahteva upoštevanje jasno navedenih pravil in spoštovanje do vseh drugih športnikov, ekip in proizvajalcev."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice