Šport > Zimski športi
882 ogledov

Hrovatova z odlično vožnjo tik pod stopničkami

Petra Vlhova Epa Petra Vlhova.
Alpske smučarke so se merile na paralelnem slalomu v St. Moritzu.

Slovakinja Petra Vlhova je zmagovalka paralelnega slaloma alpskih smučark v švicarskem St. Moritzu. V velikem finalu je premagala Švedinjo Anno Swenn Larsson. Tretje mesto je osvojila Avstrijka Franziska Gritsch, ki je ugnala najboljšo slovensko tekmovalko Meto Hrovat. Velja omeniti tudi, da je tekmo izpustila Američanka Mikaela Shiffrin.

Hrovatova je v vožnjah na izpadanje najprej odpravila Švicarko Eleno Stoffel, v osmini finala je bila vsega pet stotink sekunde hitrejša od Švedinje Estelle Alphand. S petimi stotinkami naskoka je Hrovatova v četrtfinalu dobila tudi dvoboj s Norvežanko Nino Loeseth Haver.

Hrovati se je ponudila izredna priložnost za stopničke, a polfinalna ovira je bila s kasnejšo zmagovalko Slovakinjo Vlhovo previsoka. V boju za bron pa je bila Hrovatova na slabši rdeči progi, kljub temu pa ni veliko manjkalo za uspeh v boju z Avstrijko Gritschevo. Dvaindvajsetletna Avstrijka si je priborila prve stopničke v karieri sploh.

Ana Bucik je osvojila osmo mesto. Bucikova je bila najprej boljša od Američanke Nine O'Brien, nato je za šest stotink sekunde odpravila tretjeuvrščeno iz kvalifikacij Nemko Leno Dürr, v četrtfinalu pa jo je ustavila finalistka Švedinja Anna Swenn Larsson. Kasneje je Bucikova v boju za razvrstitev od 5. do osmega mesta izgubila dvoboja z Italijanko Federico Brignone in Loeseth Haverjevo.

Maruša Ferk je izgubila uvodni dvoboj šestnajstine finale z Nemko Christino Ackermann za 24 stotink sekunde.

Ženska karavana se zdaj seli v Courchevel, kjer bo že v torek na sporedu veleslalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice