Šport > Zimski športi
4646 ogledov

Hude težave slovenskega asa, so ogrožene celo Olimpijske igre?

Štefan Hadalin Profimedia
Ali bo slovenski nosilec srebrne medalje s Svetovnega prvenstva 2019 sploh sposoben nastopa na Olimpijskih igrah?

Slovenski smučarski as Štefan Hadalin je v preteklosti že večkrat dokazal, da je specialist za največja tekmovanja.

Pri vsega 22 letih je nastopil na svojih prvih in zaenkrat edinih Olimpijskih igrah ter se takoj izkazal z 8. mestom v kombinaciji in odličnim 21. mestom v slabši izmed svojih obeh tehničnih disciplin, veleslalomu.

Štefan Hadalin | Avtor: Profimedia Profimedia

Še posebej pa so njegova posebnost Svetovna prvenstva, saj je leta 2017 končal slalom na 10. mestu, medtem ko je leta 2019 celo osvojil srebro v kombinaciji, leta 2021 pa je zbral še dve odlični uvrstitvi, saj je veleslalom končal na zelo solidnem 16. mestu in slalom na odličnem sedmem.

Z veliko nestrpnostjo je tako pričakoval nove Olimpisjke igre, saj ima iz leta 2018 še neporavnane račune s slalomsko preizkušnjo, ko je nesrečno odstopil, letos pa bi ob Žanu Kranjcu veljal za edinega iz slovenske moške ekipe, ki bi se lahko nadejal odličnega rezultata v tehničnih disciplinah.

Štefan Hadalin | Avtor: Profimedia Profimedia

A sledil je šok...

Pred nekaj tedni se mu je namreč ponovila stara poškodba hrbta in slovenski smučarski as je pristal v domači oskrbi: "Hadalin ne bo nastopil na naslednjih tekmah v Alta Badii in Madonni, saj ni pripravljen na tekme. Štef je trenutno doma in po natančnih pregledih bomo videli kako naprej," je stanje svojega varovanca opisal trener Klemen Bergant, ki pa ni želel odgovoriti, ali je vprašljiv celo nastop na Olimpijskih igrah.

"Tega ne morem komentirati, saj nisem strokovnjak na tem področju. To bodo povedali zdravniki," ni nič kaj optimistično zvenel Bergant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice