Šport > Zimski športi
3472 ogledov

Po včerajšnji zmagi grd padec Gutove, prebila je zaščitne ograje

Lara Gut-Behrami Epa
Lara Gut-Behrami jo je skupila na superveleslaomski preizkušnji.

V St. Moritzu je veter nagajal organizatorjem tretjega superveleslaloma svetovnega pokala alpskih smučark. Ker veter ni pojenjal, se je tekmovalna žirija odločila za rezervni start nižje na progi ter preložitev začetka. 

S progo je nato najhitreje sicer opravila Američanka Mikaela Shiffrin, a je po grdem padcu Lare Gut-Behrami sledila nova daljša prekinitev, domačinka je namreč poletela skozi zaščitne ogaje. Švicarki, ki je slavila v soboto in je bila tudi tokrat na progi hitrejša od takrat vodilne Shiffrinove, so kar nekaj časa pomagali ob progi, naposled pa je kar sama uspela prismučati v dolino. Od prvih sedmih tekmovalk so v cilj prišle le štiri.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

S številko 23 je nastopila Maruša Ferk, po veliki napaki pa se je uvrstila na v tistem trenutku 18. mesto. Prehitela ni nobene od tekmic, zaostala je za 2.63 sekunde.

Pred nastopom Ilke Štuhec je bila tekma še enkrat prekinjena ob padcu Američanke Isabelle Wright, ki je nosila številko 39. S 43-ico se je nato na progo podala dvakratna svetovna prvakinja v smuku, ki pa je odstopila že v zgornjem delu proge. Na koncu je Ferkova osvojila 36. mesto, slovenski tabor pa je tako še drugi dan zapored ostal brez osvojenih točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice