Šport > Zimski športi
1100 ogledov

"Ko sem prišla v cilj, nisem bila vesela"

Andreja Slokar Epa
Andreja Slokar: Še vedno delam veliko napak, a rezultat je super.

Andreja Slokar je predzadnji dan SP v alpskem smučanju pripravila eno najlepših slovenskih zgodb v Cortini d'Ampezzo. Z drugo najboljšo vožnjo finala, njen finalni čas je izboljšala šele nova svetovna prvakinja, je bila skoraj na robu velike senzacije. Na koncu je na petem mestu zaostala zgolj za najboljšimi.

"V bistvu se še sploh ne zavedam, kaj se je danes zgodilo. Ko sem prišla v cilj, nisem bila ravno najbolj vesela in najbolj zadovoljna s svojo vožnjo. Še vedno delam veliko napak, a rezultat je super. Nimam kaj drugega dodati, moram prespati vse skupaj, da bom sploh lahko povedala kaj pametnega," je dejala 23-letna Ajdovka, ki se je v tej sezoni prvič uvrstila med dobitnice točk v svetovnem pokalu.

Slokarjeva deluje v samostojni ekipi, njen trener je Boštjan Božič: "Cilje bomo prilagajali še naprej do konca sezone. Vesel sem, da je Andreja danes odsmučala drugi tek tako, kot sem si želel, da bi oba teka. V tej situaciji, v kateri se je znašla letos, je izredno težko sestaviti, predvsem na mentalnem nivoju, to kar se ji dogaja. V drugem teku je naredila točno to kar zna, a še je rezerve in če je, jo iščeš in želimo si še več oziroma si želi tudi sama."

andreja slokar | Avtor: Epa Epa

Tekmovalka iz Ajdovščine je odlična na tekmah nižjega ranga in trenutno vodilna v slalomskem seštevku evropskega pokala.

Za razliko od Ajdovke je bila njena reprezentančna kolegica Ana Bucik zelo hitra na prvi progi. Po prvi vožnji je 27-letna Novogoričanka zasedala peto mesto ter zaostajala zgolj 15 stotink za takrat tretjo Švicarko Wendy Holdener. Bucikovi v drugo ni uspela tako hitra vožnja, slalomsko preizkušnjo je končala na devetem mestu.

andreja slokar Slalom (Ž) Šport Zvezda je rojena: Slokarjevi uspel izjemen podvig

"Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljna. Prvi tek mi je uspel res super, v drugem bi se seveda dalo nekoliko boljše, ampak konec koncev, to je zelo lep rezultat. Že dolgo nisem bila tako visoko, tako da sem vesela in se veselim nadaljevanja sezone ter tega, da vidim, da lahko smučam res hitro," je dejala Bucikova.

Meti Hrovat se je po odstopu v finalu veleslaloma napaka pripetila tudi v prvi vožnji slaloma: "Trenutno nimam prav veliko besed za današnji dan. Razočarana sem, ker se je zgodila takšna napaka, ki bi jo na treningu v bistvu lahko rešila. Nimam opravičila. Nisem se pravilno lotila tega, kako rešiti napako. Sem razočarana, zdaj bomo skupaj pogledali, kaj se je zgodilo."

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju bodo podelili le še en komplet medalj. V nedeljo bo na sporedu še moški slalom.

 
Komentarjev 1
  • mirror 19:12 20.februar 2021.

    Meta Hrovat ima zelo veliko odstopov. Trenersko delo?