Šport > Zimski športi
40 ogledov

Komovec bo predlagal razrešitev Ulage

Primož Ulaga je predsedniku odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo S Žurnal24 main
Sašo Komovec, predsednik odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, bo zboru predlagal razrešitev poslovnega direktorja Primoža Ulage. Odbor bo zasedal v ponedeljek.
 

Preberite še

Ulaga bo odgovarjal
Intervju: Primož Ulaga

Intervju: Franci Petek

Kljub temu da se bodo v sredo na neformalnem kosilu sešli predsednik odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Sašo Komovec , predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Jožef Ograjenšek , predsednik izvršilnega odbora nordijskega smučarskega sklada in predstavnik sponzorjev Drago Bahun ter oba direktorja, športni Franci Petek in poslovni Primož Ulaga , poti nazaj ni več. Komovec, ki je z Ulago v zadnjih dneh zaradi varčevalnih ukrepov komuniciral le prek elektronske pošte, je zboru že poslal dopis, v katerem predlaga odstavitev poslovnega direktorja. "V enem od pisem mi je Ulaga sporočil, da odstopa in da ni več pripravljen sodelovati," nam je pojasnil Komovec in dodal: "Imam zagotovila, da nihče več noče sodelovati z Ulago. Tudi vsi trenerji se strinjajo, da tako ne gre več naprej." Ulaga na drugi strani o tem noče več razpravljati.

Sašo Komovec ima veliko argumentov za razrešitev Primoža Ulage. © SZS

 
Argumentov za omenjeno potezo ima Komovec dovolj. "V kriznih razmerah bi moral direktor potegniti skupaj, ne pa da vse ruši. Tudi od sponzorjev smo dobili signal, da pranje umazanega perila v javnosti naredi veliko več škode kot slabi rezultati." Komovec bo predlagal direktorju Smučarske zveze Slovenije Jaru Kalanu , da se do konca sezone določi v. d. poslovnega direktorja. Predlagal ga bo odbor, potrdil pa zbor, ki lahko predlog tudi zavrne. Četrkovega sestanka odbora zaradi odsotnosti predstavnikov ljubljanske in gorenjske regije, Janka Damjana in Marjana Šinkovca, tako ne bo. Po besedah Komovca naj bi se ta zgodil v ponedeljek.

Za mnenje smo poklicali Jelka Grosa , ki pa kot eden od članov odbora odstavitev Ulage noče komentirati. Oto Giacomelli pravi, da je takšna menjava sredi sezone neumnost. "Ulaga je imel dobre diagnoze pa slaba zdravila. Do konca sezone naj vsakdo opravi svoje delo, po koncu pa naj se prevetri celotna smučarska zveza." Ob tem Giacomelli dodaja, da funkcija poslovnega direktorja pravzaprav ni potrebna in da bi se lahko za to delo najelo kako marketinško podjetje. Ernest Kovač , ki je naloge poslovnega direktorja na SZS opravljal pred Ulago, meni naslednje: "Zupan je odličen trener, samo čas mu je treba dati. Ne vem pa, če je potreben športni direktor. Tukaj bi lahko, še posebej v času recesije, privarčevali veliko denarja." Sedanji direktor smučišča Golte še pravi, da najti dobrega poslovnega direktorja ni tako velik problem, težje je po njegovem mnenju odkriti dobrega trenerja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.