Šport > Zimski športi
37426 ogledov

Kubacki povedal, kar mu leži na duši: "To je mučenje"

Kubacki Epa
Poljski skakalec za razliko od lanske sezone, v kateri se je potegoval celo za veliki kristalni globus, v letošnji ni krojil svetovnega vrha.

Poljski smučarski skakalec Dawid Kubacki ima za seboj sezono za pozabo. Potem ko je bil lani celo v igri za za veliki kristalni globus, dokler ni zaradi ženine bolezni predčasno odstopil od tekmovanja, je letos v skupnem seštevku zasedel šele 28. mesto. 

Podobno skromna sta bla tudi moštvena kolega Kamil Stoch (26.) in Piotr Zyla (25.), kar je na nek način pokazatelj sistemske napake Poljakov v okviru priprav na sveže končano sezono svetovnega pokala, v kateri je bilo uvedenih več sprememb, ki so še dodatno otežile delo marsikateri reprezentanci, vključno s poljsko in norveško.

Najsvetlješa točka skakalne velesile je bil Aleksander Zniszczol, na koncu 19. skakalec sveta, ki se je od sezone poslovil s tretjim mestom na zadnji tekmi v Planici.

"Še dobro, da je sezone konec," je težko obdobje v pogovoru za Eurosport povzel Kubacki. "Zadnji skoki so bili skladni s celotno sezono. Mučenje," je dodal Poljak, ki odgovornost za neuspeh v veliki meri pripisuje napakam strokovnega štaba.

"Hvala, Peter!" Šport Tako globok pečat je pustil Peter Prevc, Kasai brisal 'solze'

Kubacki | Avtor: Epa Epa
"Pogovarjali smo se s trenerji. Ugotovili smo, da smo bili med pripravami preveč razpeti na različne strani. Vsega je bilo preveč. Nismo imeli dovolj časa za počitek, kar nas je fizično dotolklo. V zadnji fazi priprav so trenerji začeli opažati, da ni vse tako, kot bi moralo biti. Zavladala je panika in preveč smo se osredotočili na iskanje hitrih sprememb, ki bi prinesle rezultate. Zaradi tega se je porušilo vse, kar smo prej gradili. Ob vstopu v sezono ni nič delovalo. V nadaljevanju nismo imeli potrebnega miru, da bi eno zadevo spravili v red in se nato lotili še drugih področij. Večkrat smo poskušali uvajati spremembe na različnih koncih. Takšen pristop ni deloval, saj ni bilo prave stabilnosti."

"V naslednji sezoni ne smemo ponoviti teh napak. Najprej vsi potrebujemo počitek. K treningom moramo pristopiti razumsko in si pustiti dovolj časa za okrevanje, da bomo ostali bolj mirni. Potem se lahko stvari obrnejo na bolje. Med sezono se je nekajkrat zgodilo, da smo imeli več miru in so se stvari takoj začele izboljševati, a žal je na koncu spet prevladala želja po hitrih rezultatih," je povedal Kubacki.

Iz poljskega tabora se že potrdili, da bo reprezentanco tudi v prihodnji sezoni vodil avstrijski strokovnjak Thomas Thurnbichler.

Peter Prevc Stara znanca Šport Legendarni letalec o Petru: "Bilo mi je težko in še vedno mi je!" Peter Prevc Skok v neznano Šport Peter Prevc: "Če sem se včasih bal tega trenutka, se ga zdaj veselim."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:26 25.marec 2024.

    Kaj ni ravno to fora športa, da ne moreš biti vedno samo na vrhu?