Šport > Zimski športi
957 ogledov

Lampičeva zapušča smučarski tek

Anamarija Lampič Profimedia
Radio Slovenija: Po današnjem sestanku dokončno, Anamarija Lampič se seli v biatlon.

Po današnjem sestanku na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) je dokončno jasno, da bo najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič športno pot nadaljevala v biatlonu, je poročal Radio Slovenija. Lampičeva bo več o tem povedala na novinarski konferenci v ponedeljek.

Prvi je o tem bolj podrobno poročal Dnevnik. Že ob koncu minule sezone je dala skrivnostno in dvoumno izjavo, ko je dejala, "da se mogoče v prihodnje vidimo kje drugje". Bolj jasno pa je povedala, da si želi večjo podporo zveze pri svojih tekmovalnih ambicijah. Prihodnje leto bo v Planici sicer svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju. Tam bi imela pred domačimi gledalci gotovo veliko podpore v boju za najvišja mesta v smučarskem teku.

Sredi prejšnjega tedna najboljša slovenska športnica leta 2020 v kratkem pogovoru za STA ni želela potrditi ali zanikati zapisov v medijih o novi karieri. Dejala je le, da bo več o tem povedala na novinarski konferenci SZS.

"Na svidenje tek na smučeh. Dobrodošel biatlon," je na svojem Instagramu v angleškem jeziku danes sicer kratko zapisala Lampičeva.

Šestindvajsetletnica je na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu v sprintu sodila v ožji krog favoritinj za odličja, a na 12. mestu ostala brez finala. Nato je z Evo Urevc na ekipnem olimpijskem sprintu končala že v polfinalu na 14. mestu.

Pred dobrim letom dni sta v Oberstdorfu Lampičeva in Urevčeva osvojili bron na svetovnem prvenstvu, Lampičeva je bila tretja tudi v posamičnem sprintu, leta 2019 pa je v ekipnem sprintu na SP v Seefeldu osvojila srebro. Leta 2021 je osvojila mali kristalni globus za sprintersko razvrstitev kot druga Slovenka po Petri Majdič.

 
Komentarjev 1
  • Friderik1950 19:49 13.maj 2022.

    Po moje slaba odločitev. Sprint je nesporno bolj atraktivna disciplina za katero se proga lahko pripravi kjerkoli in veliko enostavneje kot za biatlon. Škoda, punca je narejena za galop. Kaj govoriš, saj sploh ne veš kako strelja.