Šport > Zimski športi
289 ogledov

Le ena Slovenka ujela drugo vožnjo, velika prednost Vlhove

Petra Vlhova Profimedia
Vlhova vodi, v finalu tudi ena Slovenka.

Petra Vlhova vodi po prvi vožnji drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v sezoni 2023/24 v Leviju. Slovakinja je bila zelo prepričljiva, Američanka Mikaela Shiffrin na drugem mestu zaostaja 76 stotink, Švedinja Sara Hector na tretjem pa 84 stotink sekunde. Od štirih Slovenk si je finalno vožnjo zagotovila le Ana Bucik z 19. časom.

Vlhova je manj kot 24 ur prej prepričljivo slavila zmago na prvem od dveh slalomov na Finskem. Vlhova se je v soboto po številu zmag v Leviju izenačila s Shiffrinovo, obe imata šest slalomskih zmag na finskem prizorišču.

Ana Bucik | Avtor: Profimedia Profimedia

Sobotni finale je minil brez slovenskega pridiha. Tokrat pa bo v finalu ena Slovenka. Še en nastop si je zagotovila Bucik, ki je za razliko od sobote, ko je odstopila v prvi vožnji, tokrat Črno progo prevozila uspešno od starta do cilja. Za vodilno Vlhovo si je nabrala 2,36 sekunde zaostanka.

Andreja Slokar, ki je v soboto padla tik pred ciljem, je bila tokrat bolj zanesljiva, vendar pa je bila kljub temu z zaostankom 3,21 sekunde prepočasna za finale, od katerega jo je na 35. mestu ločilo 15 stotink sekunde. Brez finala je ostala tudi Neja Dvornik na 37. mestu (+3,27). Nika Tomšič je prvo vožnjo končala predčasno s padcem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice