Šport > Zimski športi
25 ogledov

Massi: Tina nima pravega pristopa

tina maze Reuters
Andrea Massi, vodja trenerskega štaba Tine Maze, je po razočaranju na slalomu v Courchevelu, kjer je Mazejeva osvojila 17. mesto, dejal, da bo morala Tina zaupati v njegov sistem, ki v zadnjih šestih letih ni zajatil.

Slovenska smučarska zvezdnica Tina Maze po najslabšem slalomu v Courchevelu ni bila najboljše volje. Povsem razumljivo, saj je zasedla le 17. mesto, kar je, če ne upoštevamo odstopov, njena najslabša slalomska uvrstitev v zadnjih dveh letih.

"Nimam ničesar več reči, kot da mi ne gre. Pred tekmo sem imela dober občutek, toda na progi sem ga hitro izgubila, saj sneg ni bil enak kot na ogrevanju. Na progi se nikakor nisem znašla, kar je tudi posledica manj slalomskega treninga. Nastop v vseh disciplinah zahteva svoj davek, težko se je znajti v tem ritmu. Ampak ostajam optimistična, saj menim, da ne smučam slabo. Pomembno je, da imam mir, da ne čutim nobenih pritiskov po teh neuspehih," po tekmi razumljivo ni bila posebej zgovorna najboljša slovenska športnica.

''Čarobne palice jaz nimam''

Nekoliko bolj zgovoren je bil njen trener Andrea Massi: "Videl sem čudno tekmo. Z izjemo spodnjega dela, ko je dosegla tretji čas, se že na prvi progi ni znašla, še posebno ne na strmini. A to se je zgodilo še nekaterim dobrim smučarkam. Čarobne palice jaz nimam, treba se bo odzvati kot po navadi. Jaz tekmovalki zaupam, je pa res, da letos nima pravega pristopa, kar je po svoje tudi razumljivo. Najprej se mora sama odločiti, ali je pripravljena slediti mojem sistemu. Ta v šestih letih ni zatajil. Če se bo odločila, bomo spet dobri," je še vedno optimističen in samozavesten Massi, ki še vedno vidi luč na koncu predora.

"Moramo gledati tudi s pozitivne strani. Drugi veleslalom v St. Moritzu je bil zelo dober, mogoče je bil to danes le spodrsljaj. Kdo ve, ženske so v športu zelo komplicirana bitja, samo ona ve, pri čem smo, dejstvo pa je, da bo treba imeti drugačen pristop," je še dejal Massi.

Komentarjev 2
  • KLOBO 16:43 22.december 2013.

    he, he, pa ti misliš resno...... na tvoje besede bo pustila makaronarja, brez makaronarja ji živeti ni......... !!

  • vladek 06:58 18.december 2013.

    Tina,pusti tega grdega makaronarja,vrni se v Slovenijo,tukaj je dost fejst fantov,a in pomagala boš da ae žensko smučanje vrne na stara pota