Šport > Zimski športi
929 ogledov

Mikaela Shiffrin: "Nekaterih stvari ne upoštevam!"

Mikaela Shiffrin Profimedia
V minuli sezoni je izgubila boj za veliki kristalni globus zaradi odpadlih tekem ter odločitve, da se začasno umakne po smrti očeta.

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin se bo karavani svetovnega pokala alpskih smučark znova pridružila konec tedna v Courchevelu v Franciji, kjer bosta v soboto in nedeljo na sporedu dva ženska veleslaloma, danes besede 25-letne Američanke povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Shiffrinova je po 300 dneh tekmovalnega posta znova nastopila v Leviju, kjer je nastopila na obeh slalomih. Uvodni veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je izpustila, prav tako superveleslaloma v St. Moritzu, ki pa sta odpadla zaradi novega snega, vetra in nevarnosti snežnih plazov.

Žan Kranjec Po veleslalomu Šport "Prepričan sem, da bo že na naslednji tekmi drugače"

"Zaradi zdravstvene krize sem v pripravljalnem obdobju v predsezoni opravila zgolj 20 smučarskih dni na snegu, namesto šestdesetih. Bilo je super, a še zdaleč ne dovolj, da bi se počutila pripravljeno na vse tekmovalne napore sezone," je dejala v pogovoru z novinarji. "Dejansko ne bi bilo realno izvedljivo ali zelo pametno, če bi si v tej sezoni pred vsako tekmo naložila tekmo s časom. Zato smo se odločila, da bom izbirala in dajala prednost, na kateri tekmi bom nastopila. Kar je najpametnejše," je svojo strategijo pojasnila Američanka.

"Že vse od Banskega januarja nisem tekmovala v hitrih disciplinah, kar je zelo veliko časa. Ne želim tekmovati, če nisem sposobna biti konkurenčna," je realistična lastnica treh velikih kristalnih globusov, ki jih je osvojila kot zmagovalka skupnih seštevkov v sezonah 2017, 2018 in 2019.

Mikaela Shiffrin | Avtor: Profimedia Profimedia

Konec minule sezone je boj za veliki kristalni globus zaradi odpadlih tekem ter odločitve, da se začasno umakne iz belega cirkusa po nenadni smrti očeta Jeffa, dobila Italijanka Federica Brignone. Shiffrinova se zaveda, da bo v sezoni 2020/21 brez hitrih disciplin težko dohajala konkurentke za končno zmago v seštevku zime.

"Brez hitrih disciplin je boj za končno razvrstitev precej zapleten, saj so najboljše smučarke skoraj vse sposobne doseči točke v štirih ali petih disciplinah," je priznala Shiffrinova. "Upam, da se bom lahko čim prej vrnila na tekme v hitrih disciplinah in znova lahko samozavestno smučala, to je cilj," je dodala. 

"Nekaterih ciljev, stvari, doseženih v preteklih sezonah, letos ne upoštevam. Trudim se, da si ne postavljam ciljev, ki so nerealni ali nespoštljivi do drugih. Petra (Vlhova), Fede (Brignone), Michelle (Gisin) ..., trenutno je v karavani nekaj zelo močnih smučark. Sama se ne vidim kot takšno, kot 'eno izmed njih'," je pred veleslalomoma v Courchevelu razmišljala Američanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.