Šport > Zimski športi
454 ogledov

"Prepričan sem, da bo že na naslednji tekmi drugače"

Žan Kranjec Epa
Žan Kranjec se tokrat ni dobro znašel na progi.

Slovenska moška ekipa v tehničnih disciplinah z mešanimi občutki zapušča Santa Caterino, kjer so se alpski smučarji merili na dveh veleslalomih za svetovni pokal. Žan Kranjec je v soboto na drugem mestu za zgolj 12 stotink sekunde zgrešil zmago, ponedeljkovo preizkušnjo pa je na podlagi, ki se je zaradi novega snega predrugačila, končal na 19. mestu.

Pred Kranjcem sta zdaj ključni tekmi, na katerih lahko naredi razliko v primerjavi s konkurenco, Alta Badia 21. decembra in Adelboden z dvema veleslaloma 8. in 9. januarja. Januarja je Kranjec osvojil prestižno zmago v Adelbodnu, leži mu tudi Alta Badia, kjer je bil dvakrat tretji.

Kranjec ima po štirih tekmah 134 točk za sedmo mesto v skupnem seštevku, sedmi je tudi v seštevku discipline. Na prvem mestu skupnega seštevka se je Švicar Marco Odermatt z 240 točkami izenačil s Francozom Alexisom Pinturaultom. Odermatt, ki je bil na stopničkah na vseh treh veleslalomih od začetka sezone, je vodilni v seštevku discipline.

Žan Kranjec Veleslalom (M) Šport Kranjec izgubil razburljiv in tesen dvoboj z Hrvatom

Kranjec je bil v finalu današnjega veleslaloma konkurenčen najboljšim, a je po zadnjem vmesnem času zavil na zunanji količek in v cilju za takrat vodilnim Hrvatom Filipom Zubčićem zaostal osem desetink sekunde.

"Danes se žal niti Žan niti Štefan nista najbolje znašla. Žan je sicer v drugi vožnji poskušal in se je lotil malenkost drugače, ampak se mu je zgodilo kar veliko stvari. V tej zgoščeni konkurenci je od drugega mesta do Žana osem desetink sekunde, ki jih je zagotovo izgubil s svojo napako. Žal vsak dan ne moremo biti pri vrhu, vemo pa, da tako Žan kot Štefan smučata dobro in sem prepričan, da bo že na naslednji tekmi drugače," je ponedeljkovo dogajanje ocenil trener Slovencev Klemen Bergant.

Kranjec je imel na tekmi višje cilje: "Z današnjo tekmo nisem zadovoljen, sem si želel več. V obeh vožnjah so bile tako dobre kot slabe stvari, žal pa samo s pol dobre vožnje na tako lahkem terenu ne moreš pričakovati vrhunskega rezultata. V soboto vrhunski rezultat, danes žal ne. Prikazal sem nekaj dobrega smučanja, to bom prenesel naprej in skušal na naslednjih tekmah pokazati spet najboljše."

Žan Kranjec Veleslalom (M) Šport Kranjec se ni oddolžil Hrvatu, ki mu je uspel izjemen podvig

Na startu prve vožnje je bil tako kot v soboto Štefan Hadalin s startno številko 54. V soboto mu je napaka pred ciljem speljala finale, tokrat pa je bil z zaostankom 2,26 sekunde na 41. mestu prepočasen za še en nastop. "Podrobne analize žal ne morem dati, ker še nisem videl posnetkov. Imel sem občutek, da sem razvil neko konstantno hitrost, nisem pa sledil tempu smučanja in naredil nekaj usodnih manjših napakic, ki pa ti v tej ravnini vzamejo ogromno časa in tempa, kar pa se v cilju pozna," je pojasnil Hadalin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.