Šport > Zimski športi
2012 ogledov

Nestrinjanje Mazejeve ni preprečilo imenovanja

janez slivnik Print Screen
V slovensko smučanje se vrača Slivnik, Koštomaj po novem skupaj s smukači.

V Ljubljani se je danes sestal odbor panoge za alpsko smučanje na seji, na dnevnem redu katere je analiza minule sezone ter predlog kadrovske sestave reprezentanc za prihajajočo sezono 2019/20. Strokovni svet je alpskemu odboru predlagal imenovanje dveh novih trenerjev Janeza Slivnika in Gregorja Koštomaja. Klemen Bergant še naprej ostaja glavni trener moške ekipe za tehnične discipline, v kateri sta Žan Kranjec in Štefan Hadalin.

Slivnik, ki je že deloval v slovenskem smučanju, bo v skladu s predlogom novi glavni trener ženske reprezentance A za svetovni pokal, nekdanji trener Ilke Štuhec Koštomaj, ki jo je popeljal do dveh naslovov svetovne prvakinje v smuku, pa se bo pridružil najboljšim slovenskim smukačem ter bo sodeloval pod vodstvom glavnega trenerja moške ekipe za hitre discipline Petra Pena, ki tako kot Bergant ostaja na svojem položaju. Koštomaj bo v prvi vrsti skrbel za to, da se bo Boštjan Kline znova vrnil med svetovno smukaško elito. Alpski odbor bo predlog trenerske sestave in načrte ekip poslal v potrditev še zboru panoge, ki bo zasedal predvidoma 20. maja.

Gregor Koštomaj Slovo Šport To je odziv Koštomaja in Šešumove na Ilkino odločitev

Na današnji novinarski konferenci pred začetkom alpskega odbora je vodstvo panoge predstavilo novo trenersko sestavo. Javnosti se je uradno prvič predstavil tudi Slivnik, ki ga veseli, da se je lahko vrnil v domače okolje. Vodja panoge Miha Verdnik je potrdil, da bo dosedanji glavni trener ženske ekipe Denis Šteharnik prevzel položaj glavnega trenerja moške ekipe za evropski pokal. Dosedanji trener Mitja Valenčič pa bo poslej Šteharnikov pomočnik.

Najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec bo tudi v prihodnje delovala in trenirala neodvisno od ostalih ekip, po svojem programu in s svojo ekipo. Kot je dejal Verdnik, ji bodo skušali na zvezi še naprej nuditi vso podporo ter se bo priključevala ostalim ekipam po svojih željah.

Novi trener ženske reprezentance za svetovni pokal Slivnik je bil v slovenskem smučanju že pred 13 leti. Takrat kot trener ekipe, v kateri sta bili tudi šampionka Tina Maze, pred njeno samostojno potjo z Andreo Massijem, ter zdajšnja sodelavka SZS za odnose z javnostmi Špela Pretnar.

Mazejeva se pred časom sicer ni strinjala z vrnitvijo Slivnika v žensko reprezentanco. "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni je skoraj uničil kariero," je ob govoricah o imenovanju Slivnika na twitterju zapisala zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal.

Osem let je Slivnik nato sodeloval s Finci, v sezoni 2014/15 pa je postal trener v avstrijski moški veleslalomski ekipi, ki jo je treniral zadnjih pet sezon. Po izteku pogodbe z Avstrijci, ki so mu ponudili, da bi treniral njihovo moško ekipo za evropski pokal, se je raje odločil za vrnitev v domovino. Že pred petimi leti se je želel vrniti v domovino, a takrat, kot je dejal, pogoji za vrnitev še niso bili pravi.

Ekipa, za katero bo skrbel Slivnik, ostaja v večji meri ista kot v minuli sezoni. V njej sta izkušeni Ana Bucik in Maruša Ferk ter Tina Robnik in Meta Hrovat, ki se vračata po poškodbah. Ekipi se bo priključevala tudi Neja Dvornik, Ana Drev, ki se je poškodovala letos na Kronplatzu, pa bo svojo odločitev o tem, ali namerava še naprej vztrajati v tekmovalnem smučanju, sporočila po koncu rehabilitacije.

tina maze Odziv Mazejeve Šport "Meni je skoraj uničil kariero"

Slivnika spoznavanje tekmovalk čaka še ta mesec. Visoke upe polaga zlasti v Tino Robnik in Meto Hrovat, ki ji bo kot njen osebni trener še naprej pomagal Jure Hafner, za katerega pa Slivnik želi, da ne bi skrbel le za svojo varovanko. Način sodelovanja bodo skušali še doreči.

Komentarjev 3