Šport > Zimski športi
4528 ogledov

Neverjetno, kaj so si izmislili Nemci, Malysz ogorčen: "To ni pošteno!"

adam malysz Epa
Legendarni smučarski skakalec Adam Malysz je zelo kritičen do zahtev nemških organizatorjev.

S kvalifikacijami v Oberstdorfu se bo čez natanko dva tedna (28. december) začela 70. novoletna turneja štirih skakalnic, karavano smučarskih skokov pa v teh dneh močno razburja poteza nemških organizatorjev.

Ti so namreč sporočili, da se bodo lahko tekme na uvodni postojanki turneje udeležili samo skakalci, ki bodo testiranje na koronavirus uspešno opravili v Nemčiji s testi nemškega proizvajalca, kar bi pomenilo dodatne stroške za vse tuje reprezentance. Ker je njihova zahteva v nasprotju z veljavnim protokolom v svetovnem pokalu, je napoved izzvala veliko slabe volje.

"To je nelogično, celo nepošteno. Vsi smo cepljeni. Fis od nas zahteva, da za pridobitev akreditacije vsak konec tedna oddamo negativen vzorec, zdaj pa se je organizator na lstno pest odločil, da moramo predložiti še negativen rezultat nemškega testa. V čem se ta razlikuje? Verjetno je s Kitajske, tako kot vsi drugi. Zame je to navadno kasiranje. Verjetno bodo tako zbrali denar za dobitnika zlatega orla," se je v pogovoru za portal skijumping.pl  jezil direktor poljske reprezentance in eden najboljših smučarskih skakalcev vseh časov Adam Malysz.

Testiranje tekmovalcev bo potekalo 27. decembra, kar pomeni, da bodo udeleženci turneje morali na prizorišče uvodne tekme prispeti že 26. decembra, kar je dan bo božiču.

stoch | Avtor: Epa Epa
Malysz je ob tem spomnil še na fiasko iz lanske sezone, ko je bila zaradi lažno pozitivnega testa Klemensa Muranke celotna poljska reprezentanca sprva izključena s tekmovanja, kasneje pa so ji po ponovljenem testiranju vendarle prižgali zeleno luč za nastop. Zlatega orla je nato osvojil Kamil Stoch.

"Spomnimo se, kaj se je zgodilo lani. Nemški testi lahko tekmovalce vržejo iz tira. Mi smo bili temu priča in morali smo se močno boriti, da so lahko našli skakalci nastopili v Oberstdorfu," je povedal lastnik štirih velikih kristalnih globusov.

Od začetka olimpijske sezone so za nastop na posameznih prizoriščih zadostovali rezultati PCR testov, ki so jih lahko tekmovalci opravili kjerkoli na svetu, edina zahteva je bila, da so bili opravljeni v certificiranih laboratorijih. V Oberstdorfu bodo pravila drugačna. "Vztrajali bomo pri zahtevi, da veljajo samo PCR testi iz Nemčije. Zavedamo se, da bo to vplivalo na potovanje, toda odločitev smo sprejeli v soglasju s predstavniki lokalnega zdravstva," so sporočili organizatorji.

"Ne zdi se mi pošteno, da je nastop na tekmi možen samo na podlagi nemškega testa. Zagotovo bomo raziskali situacijo in ustrezno ukrepali, ker to pač ni pošteno," pa je obljubil Malysz.

Komentarjev 1
  • Avatar Stirrastella
    Stirrastella 00:22 15.december 2021.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice