Šport > Zimski športi
43180 ogledov

Niko Prevc kot edino dolgo pustili na vrhu skakalnice, nato pa ...

Nika Prevc Profimedia
Silje Opseth po eni seriji zmagovalka Osla, Nika Prevc šesta.

Domačinka Silje Opseth je zmagovalka uvodne tekme norveške turneje v Oslu, ki se je zaradi premočnega vetra končala že po eni seriji. Najbolj se je zataknilo pri vodilni tekmovalki v svetovnem pokalu Niki Prevc (101,5). Mlada Slovenka je v hudem mrazu na nastop čakala skoraj pol ure, na koncu pa uspešno opravila svojo nalogo in zasedla šesto mesto.

Norveška turneja surovi zrak je tako že na prvi tekmi upravičila svoje ime. Nika Prevc, ki bo čez slab teden dni dopolnila komaj 19 let, je morala sprva večkrat gor in dol z zaletišča in zaradi vetra več kot 10 minut čakati na svoj nastop. Ko se je že zdelo, da bo prejela zeleno luč, pa so jo poklicali nazaj v sobo za ogrevanje.

Organizatorji so bili prisiljeni v večminutno prekinitev tekmovanja v upanju, da se bodo vetrovne razmere vsaj malo umirile. Vmes so se še pred nastopom Prevc odločili, da finalno serijo odpovedo.

Potem ko je Prevc že slabe pol ure čakala na svoj nastop, ji je selektor Zoran Zupančič le zamahnil z zastavico. Prevc je z odliko opravila zahtevno nalogo, četudi je sama zmajevala z glavo ob pristanku.

Zasedla je šesto mesto, njena najbližja izzivalka v svetovnem pokalu, Avstrijka Eva Pinkelnig (101,7 točke), pa je končala mesto pred njo. To pomeni, da ima Prevc šest tekem pred koncem sezone še 196 točk naskoka pred zasledovalkami.

"Danes je bila to zelo dolga ena in edina prva serija. Zadovoljna sem, da mi je na koncu po dolgem čakanju uspelo skočiti, tako kot sem. Upam pa, da bom jutri lahko skočila trikrat," je svoj nastop in dolgotrajno čakanje na kratko strnila Prevc.

"Vemo, da se v takih razmerah marsikaj zgodi tudi s telesom. Bilo je vidno, da je zmrznila, nekaj se je zgodilo tudi s smučino. Imela je izredno slabo hitrost glede na včeraj. V prihodnjih dneh te turneje upamo na nekaj več sreče," pa je izjavil slovenski trener Zoran Zupančič.

Zmage, svoje šeste v karieri, se je razveselila Opseth, druga je bila Nemka Katharina Schmid, tretja pa še ena Norvežanka, Eirin Maria Kvandal.

Slovenske skakalke so na zahtevni tekmi dosegle lep ekipni uspeh. Ema Klinec (94,9) je bila osma, zmagovalka zadnje tekme v Lahtiju Nika Križnar (85,5) je na svoj 24. rojstni dan zasedla 11. mesto, Taja Bodlaj (69,3) pa je bila 27. Že v kvalifikacijah je obstala Katra Komar.

V nedeljo skakalke na veliki skakalnici v Oslu čaka nov izziv; prva serija se bo začela ob 17. uri.

Rezultate so lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 9
  • munja 09:48 10.marec 2024.

    Vse čestitke Niki, velika sramota za žirijo, ki je vedno bolj dno od dna!!! Jelko, kaj delaš med delegati???? Kaj takega še svet ni videl nikoli, katastrofa!!!

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 05:44 10.marec 2024.

    Če bi na vrhu čakala kašna potomka Adija ali žlahtnica Kurza bi vse skupaj razveljavili, pa še Brejvikove sodržavljanke sta bili v vodstvu!! Treba Slovenke jebat za vsako ceno, da ne bo končne zmage v svetovnem pokalu za Niko!! Bravo ...prikaži več Nika odlično si opravila tole "pofukancijo" od tekme!!

  • Idioti 00:31 10.marec 2024.

    ŽURNAL JEBALO VAS 500 ČRK IN ZNAKOV !

Sorodne novice