Šport > Zimski športi
7868 ogledov

Norveški trener zamenjal celotno ekipo

Alexander Stöckl X
Pred nekaj dnevi izjemni norveški skakalci so se znašli v težavah.

Glavni trener norveških skakalcev Alexander Stöckl, ki si je moral v nedeljo uspeh svojih varovancev - zasedli so mesta od 2 do 6 - sicer ogledati le preko TV-zaslona, je za naslednjo postojanko konec tedna v Engelbergu zamenjal trenersko ekipo. Stöckl je imel pred tekmo pozitiven hiter antigenski test, zdaj pa je okužbo potrdil tudi test PCR.

Avstrijski strokovnjak na čelu norveške vrste je moral že po hitrem testu v karanteno, tako da ni v živo spremljal velikega uspeha norveških skakalcev na minulem svetovnem pokalu v Klingenthalu, kjer je bil nesrečni junak Planice Daniel Andre Tande drugi, za njim pa so se zvrstili še Marius Lindvik, Robert Johansson, Halvor Egner Granerud in Johann Andre Forfang.

daniel andre tande Fenomen Šport Pred nekaj meseci se je boril za življenje, zdaj kroji svetovni vrh

Zdaj je okužbo pri Stöcklu potrdil tudi test PCR, zato se je hitro odzvala norveška zveza in v skrbi za varnost reprezentantov v celoti zamenjala trenersko ekipo za Švico konec tedna. Stöckl po potrditvi okužbe s sars-cov-2 ostaja v karanteni na Saškem, vendar upa, da bo že konec tedna lahko odšel v Avstrijo in božič preživel v domovini, piše skijumping.pl.

Engelberg je tradicionalno zadnja postojanka pred prvim vrhuncem sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic.

Njegovo taktirko bo v Švici prevzel Thomas Lobben, na Norveškem pa bodo ostali tudi vsi pomočniki Stöckla, čeprav, kot so sporočili Skandinavci, za zdaj pri njih niso zaznali nobenih simptomov okužbe, vsi testi so bili negativni.

Komentarjev 1
  • Dexter_Bixler 14:54 14.december 2021.

    Google je vsak teden plačal spletno delo od doma od 6000 do 10000 evrov. Od Googla sem prejel prvi mesec 27416 evrov plače. V prostem času delam 3 ure na dan. pojdite na to stran za več podrobnosti............ >>>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice