Šport > Zimski športi
25575 ogledov

Granerud podprl Stochove pozive k uničenju skakalnice

Halvor Egner Granerud Profimedia
Najboljši skakalec na svetu se je pridružil kritikam na račun skakalnice na Holmenkollnu.

Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Halvor Egner Granerud se je pridružil mnenju poljskega tekmeca Kamila Stocha, ki je po koncu tekmovanj na Holkemkollnu kritiziral tamkajšnjo skakalnico.

Stoch je svoje frustracije izlil v intervjuju za Eurosport, kasneje pa je kontroverzne izjave ponovil še v pogovoru za norveški Dagbladet. Med drugim je dejal, da bi bilo potrebno skakalnico Holmenkollbakken razstreliti. Več o tem TUKAJ.

"Koliko priložnosti bomo še dali tej skakalnici? To se tudi sam sprašujem. Niti ni potrebe, da bi karkoli dodal, saj bo bile izrečene besede dovolj močne," je podporo poljskemu tekmecu izrekel Granerud.

Norveška slavi Šport Slovenska aduta nazadovala v finalu, polom Laniška

Norvežan je sicer dobil nedeljske jutranje kvalifikacije pred drugo tekmo v Oslu a se mu popoldne ni izšlo po željah. Po polovici tekme je bil tretji, v finalu pa je nazadoval šele na sedmo mesto. "Na nedeljski tekmi nisem imel prav nobenih možnosti. Te so mi bile v celoti odvzete. Zaslužil sem si več," je pogoje opisal Granerud.

Zanimivo je, da je bil Norvežan po štirih kvalifikacijskih oziroma tekmovalnih serijah v Oslu uvrščen na tretje mesto v seštevku Raw-Air, nato pa je z zgolj enim kvalifikacijskim skokom v Lillehammerju prehitel glavnega konkurenta Avstrijca Stefana Krafta.

Besni odzivi Šport Legendi počil film: "To skakalnico bi bilo treba razstreliti"

"Ni skrivnost, da ne maram skakalnice v Oslu. Tudi leta 2018 sem bil po olimpijskih igrah v vrhunski formi, nato je sledila tekma v Oslu, kjer sem vodil po prvi seriji, v finalu pa nisem imel nobenih možnosti. Po odskoku je prisoten nekakšen stranski prepih in občutek imaš, da ti smuči vleče navzdol," je pojasnil Granerud.

V neposredni navezavi na Stochove kritike je Norvežan povedal: "Popolnoma se strinjam z njim. V zraku se čuti upor, ki potem vsake toliko izgine. Kot turbulenca v letalu, ko dobiš občutek, da padaš. Tako je na Holmenkollnu."

Lillehammer Šport Tako jo je odnesel Poljak ob hudem padcu

Drugačen pogled ima Granerudov moštveni kolega Johann Andre Forfang, ki meni, da je Stoch s pozivi k uničenju slovite naprave vendarle pretiraval. "Ne vem, če so snovalci naprave vse naredili prav, vedndar se ne strinjam, da je skakalnica slaba. Je zelo prijetna. Na vreme se pač ne da vplivati. Skakalnica ima specifične lastnosti, ki jih vsi razumemo Treba jo je sprejeti takšno, kot je," je dejal Forfang.

Hude kritike Šport Znani trener izgubil živce: "To je organizacijska katastrofa"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.