Šport > Zimski športi
6625 ogledov

Nosilec bronaste olimpijske medalje končal kariero

Stefan Hula Profimedia
Poljski smučarski skakalec je končal svojo profesionalno kariero.

Zdaj že nekdanji poljski smučarski skakalec Stefan Hula je z nastopom v celinskem pokalu v domačih Zakopanah minuli vikend (osvojil je 21. mesto) tudi uradno končal svojo športno pot.

Za nekdanjim vrhunskim smučarskim skakalcem je izjemno bogata kariera, katero sicer niso toliko zaznamovali posamični uspehi, kot pa ekipni. Hula je bil namreč mnogokrat ključen člen v poljski reprezentanci na ekipnih tekmah.

36-letnik iz Bielsko-Biale je namreč v svetovnem pokalu dosegel eno zmago (Zakopane 2018) ter kar sedem stopničk, a vse na ekipnih tekmah. Prav tako je bil član poljske reprezentance, ki je leta 2018 osvojila bron na olimpijskih igrah ter svetovnem prvenstvu v poletih.

Na olimpijskih igrah leta 2018 je celo vodil po prvi seriji na srednji skakalnici, a se je moral na koncu zadovoljiti s petim mestom. Prav tako je istega leta vodil po prvi seriji skokov v Zakopanah, a je na koncu spet pristal tik pod stopničkami, tokrat na četrtem mestu, kar je tudi njegov najboljši rezultat na posamični tekmi svetovnega pokala.

Stefan Hula | Avtor: Profimedia Profimedia

Omenjena sezona 2017/18 je bila njegova daleč najbolj uspešna v svetovnem pokalu, saj jo je končal kot 13. skakalec in 15. letalec sezone, medtem ko je končal novoletno turnejo na 12. Raw Air turnejo na 13. ter Planico 7 na 10. mestu.

Zadnje točke svetovnega pokala je osvojil na začetku letošnje sezone, ko je bil v domači Wisli 27.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice