Šport > Zimski športi
454 ogledov

Pokljuško SP brez gledalcev pridelalo lep dobiček

Pokljuka biatlon Epa
Pokljuški delavci so na seji še enkrat izrazili tudi zadovoljstvo s prenovljeno infrastrukturo.

Organizacijski odbor svetovnega prvenstva v biatlonu, ki ga je letos gostila Pokljuka, se je v četrtek zbral na sklepni seji. Najbolj pomembno je bilo finančno poročilo. Prvenstvo je imelo okrog 4,1 milijona evrov prihodkov, prireditelji pa so ga končali s 396.000 evri dobička.

Na zaključni seji organizacijskega odbora, ki je potekala skupaj z izvršnim odborom Športnega društva Pokljuka kot soorganizatorja tekmovanja, so se dogovorili, da gre polovico dobička v izgradnjo novih rolkarskih prog na Pokljuki, kar bo domačim in tujim biatloncem v centru na Rudnem Polju omogočilo tudi kakovostne poletne priprave.

Ob 120.000 evrih, ki so jih biatlonci z naslova prvenstva že dobili, bo biatlonu namenjenih dodatnih 50.000 evrov. 20.000 evrov bo za priprave dobila panoga biatlona znotraj SZS, 30.000 evrov pa bo namenjenih pomoči klubom v obliki opreme - nabava smuči, palic, pušk in drugega, kar klubi potrebujejo za delo z mladimi.

Fak Velepec sprint SP svetovno prvenstvo biatlon Nove Mesto Zapušča Slovenijo Šport Ukrajinci so nam 'speljali' velikega mojstra

Na seji je bil sprejet tudi sklep, da Tim Farčnik kot sekretar vodi organizacijski odboj pokljuških tekmovanj do konca marca 2023 in da se obdrži in zagotovi delo pisarne ŠD Pokljuka. Saj bo v teh dveh letih z odprtim evropskim prvenstvom, alpskim pokalom in drugimi tekmovanji dela v društvu veliko.

Pokljuški delavci so na seji še enkrat izrazili tudi zadovoljstvo s prenovljeno infrastrukturo, ki jo je s prvenstvom dobil center na Pokljuki. Izrednega pomena za delovanje centra je blejska obvoznica in velik del sanirane ceste na Pokljuko. V centru so prenovljene tudi proge, sanirana je sporna vodna akumulacija, novo je električno omrežje in optična povezava, ki omogoča moderen prenos podatkov S posodobitvijo si je Pokljuka zagotovila osnovne pogoje, da ostane del biatlonskega svetovnega pokala.

Sicer pa tudi na Rudno polje počasi prihaja pomlad. Že konec aprila so potekala prva sanacijska dela, da se prizorišče po izvedbi SP vrne v prvotno stanje, saj je po prvenstvu in dolgi zimi ostalo kar nekaj ograj in poti, ki jih je treba urediti, popraviti in počistiti. Pridno v centru z majem že vadijo tudi nekateri slovenski biatlonci.

Nova naloga pa bodo kot rečeno rolkarske steze. Organizacijski odbor in ŠD Pokljuka bosta šla takoj v pridobitev vseh potrebnih soglasij za izgradnjo, ki bi se v najbolj optimistični različici lahko začela že jeseni, najkasneje pa spomladi prihodnje leto.

Komentarjev 2
  • JZekspert 18:59 14.maj 2021.

    Smučarski tekači smo precej manj navdušeni. Kaj ima normalen ljubitelj športa od nekih financ zveze? V idealno dolgi snežni in koronski (to je idealen brezkontaktni šport v zdravem okolju) sezoni niso naredili popolnoma nič za rekreativni smučarski tek. Čudno, pa ...prikaži več toliko nam je ''menda'' do zdravja? Dokaj slabo se skrbi za proge, še plačevali naj bi jih, parkirnine... očitno lokalce, šerife BZS in SZS zanima samo keš... Pasivni ljudje pa tudi le vse to nemo opazujejo in skrbijo le za svoje riti.

Sorodne novice