Šport > Zimski športi
146 ogledov

Fak na zasledovalni tekmi pridobil 16 mest

Jakov Fak Profimedia
Laegreidu zasledovanje, dvoboj za skupno zmago v nedeljo.

Norveški biatlonec Sturla Holm Laegreid je izkoristil slab zadnji strelski nastop rojaka in danes drugega Johannesa Thingnesa Boeja ter slavil na zadnji zasledovalni tekmi svetovnega pokala to sezono v Östersundu. S tem je še zaostril boj za veliki kristalni globus. Odločitev med Boejem in Laegreidom bo padla na zadnji nedeljski tekmi.

Mlajši od bratov Boe je imel pred zadnjim streljanjem prednost skorajda minute pred zasledovalci, a si je privoščil kar tri kazenske kroge. S tem je ponudil priložnost rojaku Laegreidu, ki se je s petimi zadetki s tretjega prebil na prvo mesto. Slavil je že sedmo zmago v sezoni. Boe je na drugem mestu zaostal 22,6 sekunde, tretji pa je bil Italijan Lukas Hofer (+32,4/4).

V skupnem seštevku ima s 1038 točkami pred zadnjo preizkušnjo Johannes Thingnes Boe le še štiri točke naskoka pred Laegreidom. Štiriindvajsetletnik si je z zmago zagotovil tudi prvo mesto v posebni razvrstitvi v tej disciplini.

Od Slovencev je bil najvišje Jakov Fak (+2:07,5/3). V vetrovnih razmerah na strelišču je višjo uvrstitev zapravil z dvema napakama ob streljanju leže, na koncu pa je s tremi zgrešenimi tarčami osvojil 16. mesto. Na zasledovanju je tako pridobil 16 mest.

Preostala Slovenca, Rok Tršan (+4:07,8/3) in Miha Dovžan (+5:02,7/4), sta končala zunaj najboljše štirideseterice in nista osvojila točk. Tršan je bil 43., Dovžan pa 52.

V nedeljo se bo biatlonska sezona končala s tekmama v skupinskem startu. Ženske bodo 12,5 km dolgo preizkušnjo začele ob 13. uri, moški na 15 km pa ob 15.30, tudi z Jakovom Fakom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice