Šport > Zimski športi
3035 ogledov

Italijansko slavje, tri Slovenke do točk

Meta Hrovat Epa Meta Hrovat.
Alpske smučarke so po nedeljskem paralelnem slalomu presedlale na klasični veleslalom.

Italijanka Federica Brignone je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Courchevelu v Franciji. Norvežanka Mina Fürst Holtmann, vodilna po prvi vožnji, je prve stopničke osvojila z drugim mestom. Tretja je Švicarka Wendy Holdener.

Brignonejeva je z današnjo zmago prevzela tudi rdečo majico vodilne veleslalomistke v svetovnem pokalu. Na vsakem od treh veleslalomov v tej sezoni so bile sicer različne zmagovalke. Veleslalom v Söldnu je dobila novozelandska senzacija Alice Robinson, nato je v Killingtonu zmagala Italijanka Marta Bassino pred Brignonejevo.

Tri Slovenke so osvojile točke. Meta Hrovat s 14., Tina Robnik s 25. in Ana Bucik s 26. mestom. Na drugem veleslalomu po vrsti so med dobitnicami točk tri Slovenke. Le na uvodnem je Meti Hrovat napaka v finalu odnesla uvrstitev med dobitnice točk.

Meta Hrovat paralelni slalom Alpsko smučanje Šport Hrovatova z odlično vožnjo tik pod stopničkami

Največji presenečenji veleslaloma sta bili verjetno prve stopničke Fürst Holtmannove ter slab nastop aktualne olimpijske prvakinje v disciplini Američanke Mikaele Shiffrin, ki je bila devetnajsta po prvi vožnji, na drugi progi pa je bila komaj 17. Prvič v tej sezoni ni bila na veleslalomskih stopničkah.

Shiffrinova (546 točk) še naprej vodi v seštevku svetovnega pokala. Druga je današnja zmagovalka Brignonejeva (381), ki za Američanko zaostaja 165 točk.

Ilka Štuhec Alpsko smučanje Šport Ilka ve, kaj bo iz Kanade vzela v St. Moritz

Rezultate si lahko ogledate NA TEJ POVEZAVI.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.