Šport > Zimski športi
7487 ogledov

Prva skakalka sezone pozitivna, vprašljiv nastop na ZOI

Marita Kramer Profimedia
Slaba novica za avstrijske ljubitelje smučarskih skokov.

Najboljša skakalka te zime Marita Kramer je bila na sobotnem testiranju po tekmi svetovnega pokala v nemškem Willingenu pozitivna na novi koronavirus, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Avstrijka, ki je v soboto zmagala, nima simptomov covida-19 in je že odpotovala v domovino.

Glede na bližino začetka olimpijskih iger je udeležba na Nizozemskem rojene 20-letnice v Pekingu vprašljiva. Za odhod v kitajsko prestolnico bo morala pred prihodom na Kitajsko predložiti štiri negativne testa na novi koronavirus.

Avstrijska zveza je po poročanju tamkajšnje agencije že spremenila načrte glede odhoda na Kitajsko. Tako se bo namesto v ponedeljek na pot podala v torek.

Dvajsetletna skakalka, ki je dobila sobotno posamično tekmo pred Nemko Katharino Althaus in Slovenko Emo Klinec ter premočno vodi v skupnem seštevku, je imela že v sezoni 2020/21 težave zaradi okužbe z novim koronavirusom. V zaključku sezone je morala izpustiti kar nekaj tekem, bržčas pa je ostala tudi brez prvega velikega kristalnega globusa. Ta je na koncu pripadel slovenski skakalki Niki Križnar.

Olimpijske igre se bodo z otvoritveno slovesnostjo začele 4. februarja, skakalke pa se bodo na Kitajskem na srednji skakalnici merile že dan kasneje ter nato še na mešani ekipni tekmi 7. februarja.

Komentarjev 2
  • rd2dmk2 18:54 30.januar 2022.

    ma če bi doping jemala bi nikol je ne odkril, zdej pa za en prehlad pa ode medalja. par let nazaj smo redno na tekmah poslušal kako športniki sredi zime smučajo, skačejo , tečejo streljajo in smrkajo in kašljajo in ...prikaži več švicajo od vročine. dons pa en apčiha pa marš domu, pa da te ni na spregled. me zanima al bodo na tekmi samo kitajke zekmovale ali bodo še une iz dubaja tud lahk.

  • albert6 14:51 30.januar 2022.

    Zavajanje punca zdrava kot dren v pekingu

Sorodne novice