Šport > Zimski športi
8595 ogledov

S številko 13 doživela nočno moro

Jacqueline Wiles Garmisch smuk Epa
Ameriška smučarka je tik pred začetkom olimpijskih iger doživela najbolj neljub scenarij.

Alpske smučarke pred sobotnim smukom na progi Kandahar v Garmisch-Partenkirchnu niso podrobno spoznale pogojev na progi, saj je četrtkov trening odpadel zaradi slabega vremena, petkov pa zaradi slabe proge.

V soboto so v zahtevnih vremenskih pogojih vendarle izpeljali smuk, preizkušnjo so skrajšali za okrog 800 metrov, tekmovalke so se na progo pognale iz standardne pozicije superveleslalomskega štarta.

Lindsey Vonn Smuk Šport Lindsey Vonn do jubilejne 80. zmage

S številko 13 je nastopila Američanka Jacqueline Wiles in v srednjem delu proge grdo padla ter trdo pristala v zaščitni ograji. Američanka je s težavo vstala, nato bila s helikopterjem prepeljana v bolnišnico, njen nastop v PyeongChangu je pod velikim vprašajem.

Wilesova, ki je imela že pred sezono težave s kolenom, je vzbudila sočutje sotekmovalk, v ciljni areni je težko situacijo rojakinje z žalostnim pogledom spremljala tudi takrat vodilna Lindsey Vonn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice