Šport > Zimski športi
78035 ogledov

Skakalci pretreseni po drami v Ga-Paju: "Občutek je bil, kot da se bo zrušilo"

Granerud Epa
Smučarski skakalci so doživeli neprijetno presenečenje pred koncem kvalifikacij v Garmisch-Partenkirchnu.

Karavana smučarskih skokov je nastanjena v Garmissch-Partenkirchnu, kjer bo danes na sporedu druga tekma 72. novoletne turneje. Zadnjo uradno preizkušnjo preteklega koledarskega leta, nedeljske kvalifikacije, je dobil Anže Lanišek, ki je s tem napovedal boj za najvišja mesta na tekmi.

Ekipni uspeh je s petim kvalifikacijskim dosežkom dopolnil Timi Zajc, Peter Prevc je bil sedmi, Lovro Kos pa 15. Po diskvalifikaciji zaradi neustreznega dresa je brez nastopa ostal Domen Prevc.

Kvalifikacijska serija ni minila brez pretresov, saj se je pred koncem pokvarilo dvigalo, zaradi česar so se morali nekateri najboljši tekmovalci na vrh naprave povzpeti po stopnicah. Pot ni bila najlažja, saj so jih morali prehoditi kar 332!

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"Občutek je bil, kot da jih je 550. Na srečo so nam otroci iz skakalnega kluba pomagali nositi opremo, za kar se jim lepo zahvaljujem. Na vrhu sem kar lovil sapo," je priznal zmagovalec uvodne preizkušnje v Oberstdorfu Nemec Andreas Wellinger.

Okvaro dvigala je spremljal precejšen hrup in močni tresljaji, kar je vneslo nekaj nemira in negotovosti med tekmovalce. "Ali je bil to potres?" se je spraševal norveški skakalec Johann Andre Forfang. "Občutek je bil, kot da je dvigalo padlo proti dnu. Ne vem, kaj točno se je zgodilo, se mi pa smilijo tisti, ki so bili takrat blizu ogradi," je tresenje stolpa komentiral Norvežan.

Zmeden je bil tudi njegov moštveni kolega Marius Lindvik. "Nisem razumel, kaj se dogaja. Občutek je bil, kot da se bo stolp porušil," je dejal.

"Znotraj se je nekaj pošteno zatreslo. Moja oprema je poskakovala po robu. Če bi se bal višine, bi bilo tole zelo neprijetno," pa je komentiral Kristoffer Sundal.

Vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Stefan Kraft je dejal, da je bila hoja po stopnicah dobra terapija za njegov razboleli hrbet. "Pozoren sem bil na to, da sem lepo dvigoval zadnjico, ker je to dobro za hrbet. Zjutraj me je malo ščipalo, po ogrevanju in skokih pa je bilo kar v redu," je dejal Avstrijec.

Organizatorji so za NRK potrdili težave z dvigalom, a poudarili, da ni nevarnosti, da bi se kaj takega ponovilo na tekmi. "Tehniki že popravljajo, tako da bodo lahko na tekmi vsi uporabljali dvigalo," je povedal tiskovni predstavnik Ingo Jensen.

Wellinger Afera Šport Škandal na novoletni turneji: zmagovalca bi morali diskvalificirati! Kubacki Šok terapija Šport Pretres pri Poljakih tik pred uvodno tekmo novoletne turneje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice