Šport > Zimski športi
4677 ogledov

Slivnik odgovoril na kritične besede Tine Maze

Janez Slivnik X
Novi glavni trener slovenske ženske smučarske reprezentance je bil soočen z mnenjem koroške šampionke.

V ponedeljek je bil Janez Slivnik, tako kot še nekaj drugih strokovnjakov, na seji odbora za alpsko smučanje predlagan za glavnega trenerja ženske reprezentance v svetovnem pokalu.

Meta Hrovat Trenerji Šport Nestrinjanje Mazejeve ni preprečilo imenovanja

Slivnik se je v slovensko smučanje vrnil po trinajstih letih. Osem let se je mudil na Finskem, zadnjih pet sezon je skrbel za avstrijsko moško velelslalomsko ekipo. Pred delom v tujini je Slivnik treniral tudi Tino Maze. 

Korošica se je pred nekaj tedni na govorice, da bi se Slivnik lahko vrnil v Slovenijo, odzvala z ostrimi besedami. "To pa je pogum! Upam, da bo postregel z bolj zrelim vedenjem. Meni je skoraj uničil kariero," je na Twitterju ob priložitvi članka z našega portala zapisala Mazejeva.

Na ponedeljkovi novinarski konfereci je bil Slivnik seveda soočen z mnenjem Mazejeve. Novi trener Mete Hrovat, Ane Bucik, Maruše Ferk, Tina Robnik in Neje Dvornik ni želel dodatno zaostriti odnosov z najboljšo slovensko smučarko vseh časov.

"Takšnih stvari ne komentiram. Nima smisla. Tina je največji talent, kar jih je imelo slovensko alpsko smučanje, tudi v tujini ni prav veliko takšnih in klobuk dol pred njenimi dosežki. Morda sem prispeval delček znanja v ta mozaik. Kar ji je pa nato uspelo z Andreo Massijem ... Lepše zgodbe si ne predstavljam. Vsak je nekaj dodal, a smučala je ona. Upam le, da bomo imeli še kdaj takšno smučarko," je na predstavitveni novinarski konferenci dejal Slivnik.

Slednji se bo z novimi varovankami spoznal še ta mesec. Pri delu mu bo z Meto Hrovat mu bo pomagal njen osebni trener Jure Hafner, ta bo morda prevzel še druge naloge v reprezentanci.

tina maze Legenda vztraja Šport "Ekipa Mazejeve tega ni bila sposobna sprejeti."
Komentarjev 4
  • fiston 16:19 07.maj 2019.

    To je malo težko primerjati. V reprezentanci se mora nekdo ukvarjati s petimi ali več, ko gre kdo na svoje, se pa samo z njim ukvarjajo. Verjetno je tudi tukaj potem razlika. Mogoče je problem ker se ni samo z ...prikaži več njo ukvarjal, ostale bi moral pa zanemariti, potem ji ne bi skoraj uničil kariere. Bi moral Massi priti za trenerja reprezentance, pa da bi potem videli, kako bi to on rešil.

  • Janez_53 15:06 07.maj 2019.

    Po Tininih izjavah so ji skoraj vsi hoteli "uničiti kariero"!

  • Snežinko 12:23 07.maj 2019.

    Ja, treba je poznati obe plati zgodbe... zanimivo, da je samo Tina imela težave z njim...samo njej je "skoraj uničil kariero"...? In samo ona se je "skregala" in šla na svoje (team amaze...) ? Morda bi Ališič lahko kaj več povedal :-)

Sorodne novice