Šport > Zimski športi
2698 ogledov

Prve točke za mlado Slovenko, Bucikova v dvajseterici

Andreja Slokar Epa
Dve Slovenki do točk, zmaga za Mikaelo Shiffrin.

Američanka Mikaela Shiffrin je vpisala najhitrejši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Flachauu. Švicarka Wendy Holdener na drugem mestu je zaostala osem stotink sekunde, Slovakinja Petra Vlhova na tretjem mestu pa 14 stotink sekunde. V finalno vožnjo sta se uvrstili dve Slovenki, Andreja Slokar z 18. časom in Ana Bucik s 24.

Zelo dobro se je v prvi vožnji odrezala predvsem Slokarjeva, ki je z visoko startno številko 52 skočila na 18. izhodišče. Za vodilno je zaostala 2,28 sekunde. Triindvajsetletna Slovenka je pred dvema tednoma v slalomu na Semmeringu, takrat  s še nekoliko višjo številko, že zabeležila 16. čas v prvi vožnji, a je nato na drugi progi naredila napako in odstopila.

Andreja Slokar Alpsko smučanje Šport Mlada Slovenka slavila na slalomu v Franciji

V drugo vožnjose je uvrstila tudi Bucikova, ki je imela na startu s 23. startno številko boljše izhodišče od Ajdovke. Zaostanek Bucikove je znašal 2,59 sekunde. Meta Hrovat prve vožnje ni končala in je vpisala še četrti slalomski odstop v sezoni.

Bucikova napredovala nekaj mest

Slokarjeva je pogumno nastopila tudi v drugi vožnji, si med nastopom privozila že šest desetink naskoka pred takrat vodilno, vendar je sledila večja napaka, ki jo je oddaljila od končne uvrstitve med prvo dvajseterico. V cilj je po svojem nastopu prišla kot deveta in med drugim zaostala tudi za takrat četrto Bucikovo. Slednja je na koncu osvojila 18. mesto, Slokarjeva pa 23.

Shiffrinova pred Liensbergerjevo

Pred nastopom zadnje četverice je prepričljivo vodstvo prevzela Švicarka Michelle Gisin, ki pa jo je takoj za kar 1,33 sekunde prehitela Avstrijka Katharina Liensberger. Za domačinko je nato 43 stotink zaostala Vlhova, 24 pa Holdenerjeva. Na startu je bila le še Shiffrinova. Američanki je uspelo ohraniti 19 stotink naskoka za 100. stopničke v svetovnem pokalu in 44. slalomsko zmago.

Alpske smučarke se zdaj selijo v Kranjsko Goro, ki bo gostila Zlato lisico.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • rierieneed 05:02 13.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - oddličen projekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks

Sorodne novice