Šport > Zimski športi
6105 ogledov

Slokarjeva trčila ob kruto realnost: "Preveč je bilo vprašanj"

Andreja Slokar Epa
Povratnica po poškodbi Andreja Slokar ni zadovoljna z uvodom v novo sezono svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar ni zadovoljna z razpletom uvodnih treh tekem v Söldnu in Leviju. Za dvakratno zmagovalko tekem za svetovni pokal je bila vrnitev na tekmovalne proge po izpuščeni pretekli sezoni zaradi poškodbe kolena krut trk z resničnostjo. Po prvih tekmah letos ima 26-letna Ajdovka več vprašanj kot odgovorov.

Pred dvema letoma je Slokar na prvem od dveh slalomov v Leviju na Finskem končala tik pod stopničkami na četrtem mestu, na drugem je bila 15. Le teden dni pred tem je poskrbela za senzacionalno zmagoslavje na paralelni tekmi v Lech/Zürsu, na uvodnem veleslalomu v Söldnu pa je bila 14. Sezono 2021/22 je nato končala še s premierno zmago na slalomih v Courchevel/Meribelu.

Leona Popović Ena Slovenka do točk Šport Vlhova deklasirala konkurenco, a povozila količek, stopničke za Hrvaško

Začetek tokratne sezone pa je za Primorko pomenil kruto streznitev. Slokar še ni nastopila v finalu. V Söldnu je bila njena vožnja prepočasna, prvo vožnjo prvega od dveh slalomov v Leviju je končala v snegu tik pred ciljem, na drugem pa je bila vnovič prepočasna za trideseterico finalistk.

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia
Slokar je po slalomskem koncu tedna v Božičkovi deželi povedala, da je tekme komaj čakala, v svojih dveh nastopih je našla tudi pozitivne stvari, ki jo pred manjšo severnoameriško turnejo navdajajo z optimizmom.

Tekmovalke v tehničnih disciplinah čakata v nadaljevanju postanka v Killingtonu v ZDA z veleslalomom in slalomom 25. in 26. novembra in nato še v Tremblantu v Kanadi, kjer bosta dva ženska veleslaloma 2. in 3. decembra.

"Prva vožnja prvega slaloma v Leviju je bila zelo solidna. Ne bom rekla, da sem zadovoljna, ker sem po lastni neumnosti odstopila, sem pa zadovoljna s strmino, ki sem jo odpeljala zelo solidno. Vesela sem, da sem pokazala delček dobrega smučanja. Ni pa to bilo še moje pravo smučanje, ampak približek temu, kar znam, in sem vesela," je dejala Slokar.

Vlhova Rivalstvo Šport Shiffrinova obžaluje, kar se je zgodilo Vlhovi: "Občutek ni najboljši"

Ni pa zadovoljna z odsekom takoj iz startne hišice. "V zgornji ravnini sem bila zelo zadržana, mogoče malo preveč. Trudila sem se, da bi smučala hitro, sem se pa kar mučila celotno zgornjo ravnino do strmine. Po strmini pa sem kar malo zaživela."

Po nedeljski tekmi pa je bila zelo razočarana. "Jezna sem, ker se po Söldnu in po odstopu spet nisem uvrstila v finalno vožnjo. Sama pri sebi sem začutila, da moram priti v cilj ter se uvrstiti v drugo vožnjo, sem pa bolj kot ne zavirala od starta do cilja."

"Po odstopu moram reči, da mi je prišlo malo v glavo, da mogoče kaj manjka, preveč vprašanj je bilo. Neumnost, da sem zavirala od starta do cilja. V trenutku, ko sem prišla v cilj, sem si mislila: 'Mar bi šla ven vsaj z eno dobro rundo, ne pa s 'posrano rundo' od starta do cilja'. Ne moremo zavrteti časa nazaj. Žal mi je, ker sem na Finskem sicer dobro smučala. Treba bo iti naprej na tekme in ne ponavljati neumnosti, ki sem jih naredila v nedeljo," je bila jezna Slokar.

Zermatt-Cervinia Polom Šport Uresničil se je najbolj črn scenarij Ana Bucik Slalom (Ž) Šport Slovenska ničla v Leviju: "Nismo začeli po željah"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.