Šport > Zimski športi
1041 ogledov

Slovenci tokrat daleč od stopničk

Lovro Kos Epa
Norvežani zmagovalci moštvene tekme v Lahtiju, Slovenci sedmi.

Slovenski smučarski skakalci Domen Prevc, Žak Mogel, Peter Prevc in zmagovalec petkove tekme Lovro Kos so imeli na moštveni tekmi svetovnega pokala v Lahtiju nemalo težav. Slovenci so za las z osmim mestom ujeli finalno serijo, na koncu pa so zasedli šele sedmo mesto. Za zmagovalko Norveško so zaostali za 146,2 točke.

Norvežani, pri katerih je z daljavo dneva (135,5 metra) v prvi seriji blestel Johann Andre Forfang, so se najbolje zoperstavili težavnim vetrovnim razmeram, skakalce so najbolj motili nepredvidljivi bočni sunki vetra.

Poleg Forfanga so na drugi ekipni tekmi sezone Norveško do zmage vodili še lanski skupni zmagovalec svetovnega pokala Halvor Egner Granerud, Kristoffer Eriksen Sundal in Marius Lindvik. Zbrali so 935,2 točke.

Drugo mesto so zasedli avstrijski skakalci (909,5 točke), tretje pa nemški (883,2). Japonci z legendarnim Noriakijem Kasaijem, ki je dopolnil že 51 let, so zasedli peto mesto.

V nedeljo v tem finskem smučarskem središču sledi še ena tekma; predvidoma ob 16. uri bo prva serija posamične preizkušnje.

Komentarjev 2
  • Ender3 18:56 02.marec 2024.

    Danes so nastopili kot letalski turisti..Včeraj zmagovalec, danes brez motivacije in dnevne forme.

Sorodne novice