Šport > Zimski športi
598 ogledov

Slovenke devete, odličen nastop mlade Lene Repinc

Lena Repinc Profimedia
Zmaga na Norveško, Slovenke devete.

Norvežanke Juni Arnekleiv, Marit Skogan, Karoline Knotten in Ingrid Landmark Tandrevold so zmagovalke biatlonske štafetne tekme za svetovni pokal v avstrijskem Hochfilznu. Slovenke Lena Repinc, Polona in Živa Klemenčič ter Anamarija Lampič so osvojile deveto mesto.

Prva med Slovenkami je šla na progo 20-letna Lena Repinc in presegla vsa pričakovanja. Po strelski ničli je z odlično pripravljenimi smučmi svoje opravila tudi na progi in predala kot šesta, vsega 18 sekund za favoriziranimi postavami Švedske, Norveške in Nemčije, deset za Italijankami in praktično skupaj z Avstrijo.

"Lahko rečem le hvala servisni ekipi. To je bila moja najboljša tekma do sedaj in upam, da bo še več takšnih," je bila po tekmi zadovoljna Repnic.

Polona Klemenčič je imela vnovič težave na strelišču, na srečo pa na vsakem od postankov uspešno porabila vse tri rezervne naboje. Zaostanek za Italijo je narasel na 1:40 minute, Slovenija pa je bila sedma. "Leže trije zgrešeni streli, imela sem tri poprave za tri strele. Na srečo sem se izvlekla. Stoje sem spet porabila vse tri poprave, kar je preveč. Morala bi popraviti s prvim strelom, da bi ostala z Avstrijko in bi Živa lahko začela z njo," je napako potrdila reprezentantka.

Živa Klemenčič je porabila tri dodatne naboje in vse do predaje Anamariji Lampič držala stik s Čehinjo Marketo Davidovo in Ukrajinko Irino Petrenko. Predala je na osmem mestu, kar je bilo lepo izhodišče, da ekipa uresniči napovedi in izboljša lansko osmo mesto s tega prizorišča.

Anamarija Lampič pa je uvrstitev še enkrat pokvarila s slabim streljanjem. Po drugem postanku je morala v kazenski krog, v smučini pa je do cilja pridobila eno mesto.

Anamarija Lampič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Streljanje boljše kot včeraj," je po tekmi ugotovila Lampič, ki je na zasledovanju morala kar desetkrat v kazenski krog: "Tekaško pa sem se kljub 'zabasanemu' nosu znova počutila odlično. Zdaj je na vrsti počitek in priprava za tekme v Švici."

V boju za zmago se je pričakoval obračun Norvežank, Švedinj in Francozinj. A Francozinje so si predčasno pristreljale kazenski krog in velik zaostanek, zato sta o prvem mestu odločala dvoboja med Knotten in Tandrevold ter švedskima sestrama Hanno in Elviro Öberg. Norvežanki sta bili močnejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice