Šport > Zimski športi
257 ogledov

Slovenski as le devet stotink oddaljen od stopničk

Rok MArguč Profimedia
Marguč v Winterbergu za devet stotink ob stopničke.

Slovenski deskar Rok Marguč je na zadnji posamični tekmi sezone svetovnega pokala v nemškem Winterbergu zasedel četrto mesto v paralelnem slalomu. Od Slovencev je v izločilnih bojih nastopil tudi Žan Košir, ki je izpadel v osmini finala in zasedel končno 15. mesto. V kvalifikacijah sta bila prepočasna Tim Mastnak in Gloria Kotnik.

Marguču nemška prizorišča očitno ustrezajo. Zadnje tri stopničke v paralelnem slalomu je 37-letni Celjan dosegel prav v Nemčiji, lani v Berchtesgadnu ter v Winterbergu v letih 2018 in 2016, ko je bil vselej tretji. Danes ga je od ponovitve teh uvrstitev ločilo le devet stotink sekunde.

V malem finalu ga je namreč tesno ugnal Italijan Maurizio Bormolini. Pred tem so bile stotinke na Margučevi strani. V osmini finala je namreč izkušeni slovenski deskar za eno stotinko sekunde ugnal Avstrijca Fabiana Obmanna, v četrtfinalu pa z enako razliko še Poljaka Oskarja Kwiatkowskega.

V finalu je Južni Korejec Lee Sanghoo ugnal Avstrijca Andreasa Prommeggerja.

V osmini finala je od Slovencev nastopil tudi Košir, ki pa je tesno izgubil proti drugouvrščenemu iz kvalifikacij, Američanu Codyju Wintersu. Ta je bil boljši za vsega šest stotink sekunde.

Že v kvalifikacijah je izpadel Mastnak, ki je bil 22. Izločilne boje je zgrešil za 28 stotink sekunde.

Pri ženskah je prepričljivo slavila Čehinja Ester Ledecka. V finalu je bila za tretjo zmago na prav toliko tekmah to sezono za 66 stotink sekunde boljša od Avstrijke Sabine Schöffmann. Tretje mesto je po zmagi v malem finalu pripadlo Italijanki Lucii Dalmasso.

Edina Slovenka Gloria Kotnik je nastope končala po kvalifikacijah, v katerih je zasedla 17. mesto. Nastop v osmini finala je zgrešila za 21 stotink sekunde.

V nedeljo bo v Winterbergu še mešana ekipna tekma.

Predviden konec sezone v nemškem Berchtesgadnu, ki bi moral biti prihodnji vikend, so organizatorji zaradi pomanjkanja snega odpovedali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice