Šport > Zimski športi
1685 ogledov

Naša olimpijska junakinja tokrat cilja visoko tudi v skupnem sešetvku

Gloria Kotnik Saša Despot Gloria Kotnik
Gloria Kotnik v novo sezono vstopa z visokimi ambicijami.

Deskarji na snegu v paralelnih disciplinah bodo novo sezono svetovnega pokala začeli 9. in 10. decembra v nemškem Winterbergu. Med slovenskimi aduti za visoka mesta bo tudi "junakinja Pekinga 2022" Gloria Kotnik, ki ima v novi sezoni visoke cilje predvsem v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Gloria Kotnik Na kavi z junakinjo Šport Junakinja, katere zgodba je odmevala po svetu: "Vesela bom, če bo komu navdih"

Kotnik ima pri 34 letih za sabo športno kariero, ki bi lahko našla tudi uprizoritev na velikem platnu. Po številnih poškodbah, boleznih, izgorelosti in prekinitvi športne poti je v sezoni 2020/21 sledilo materinstvo, takojšnja vrnitev v šport in bronasta kolajna na paralelnem veleslalomu na olimpijskih igrah v Pekingu 2022.

Temu je dodala novo poglavje v lanski sezoni, ko je v Cortini d'Ampezzo po dobrem uvodu v sezono dosegla tudi prvo zmago v svetovnem pokalu. Sledila je nova poškodba v začetku januarja na tekmi v Švici, nekaj tekem premora, a tudi vztrajanje do svetovnega prvenstva v Gruziji in domače tekme svetovnega pokala na Rogli.

Gloria Kotnik | Avtor: Epa Epa

Prav poškodba kolena, ki je januarja ni sanirala, je bila razlog, da so bile priprave na novo sezono po rehabilitaciji spet težke, zapletene in prilagojene. "Velik del poletja sem namenila prav temu, da koleno spravim v prvotno stanje, ampak kljub vsemu sem res naredila veliko količino kakovostnih treningov, tako da sem zelo samozavestna za prihajajočo sezono," dva meseca pred novo tekmovalno zimo pravi Velenjčanka.

S poškodbo in prilagojenim programom priprav se niti ne želi obremenjevati in iskati izgovorov. "Vedno kaj manjka. Zdaj se bom osredotočila na prihajajočo zimo in zadnje priprave, kjer bom skušala dobiti pomembne občutke na snegu in se pač čim bolje pripraviti na tekme."

Gloria Kotnik | Avtor: Saša Despot Gloria Kotnik Saša Despot
Cilji bodo razpršeni čez celo sezono, saj gre za leto brez velikega tekmovanja, olimpijskih iger ali svetovnega prvenstva. Največji izziv pa bo bržkone na vrsti 25. februarja, ko se bo s kolegi iz reprezentance predstavila na domačem svetovnem pokalu na Rogli. "Vsaka tekma svetovnega pokala bo zame res tekma zase, žeje so velike in zelo sem motivirana."

Pri ciljih pa Velenjčanka ostaja skrivnostna. "Seveda imam visoke cilje, ki pa jih nerada delim z javnostjo, ker imam občutek, da si s tem ustvarjam dodaten pritisk. Glede na pretekle sezone pa je jasno, da se želim osredotočiti na skupni seštevek svetovnega pokala."

Na izziv, ali je cilj preboj v najboljšo deseterico, posebej glede na izjemen uvod v minuli sezoni, pa slovenska olimpijka pravi: "Cilji so precej višji kot to." Podlaga za samozavest pa so pri tem za tekmovalko dolgoletne izkušnje. Kam lahko poseže, bo pokazal december, ko bodo na sporedu uvod v Winterbergu in nato tekmi v Italiji, v Carezzi in Cortini d'Ampezzo, kjer bo branila lansko zmago.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice