Šport > Zimski športi
156 ogledov

Smukači danes brez spusta po Stelviu

Boštjan Kline EPA Boštjan Kline
Vremenske razmere nagajajo organizatorjem smuka v Bormiu.

Drugi trening smuka v Bormiu je bil zaradi sneženja in megle odpovedan, so sporočili italijanski organizatorji in dodali, da so vremenske napovedi za naslednje dni boljše. V četrtek je ob 11.45 predviden smuk, v petek pa še zadnja letošnja kombinacija za smučarje v olimpijski zimi.

V četrtek bodo nastopili Boštjan Kline, Martin Čater, Tilen Debelak, nastop Klemena Kosija pa je še vprašljiv, ker je ob padcu na torkovem prvem treningu utrpel udarec v podkolenico in mečno mišico in ga ta lažja poškodba ovira pri smučanju.

Na petkovi kombinaciji naj bi nastopila omenjena četverica ter Miha Hrobat, ki pa ga ta čas pestijo težave s hrbtom. Slovenska ekipa je danes zjutraj že opravila slalomski trening.

Italijana Peter Fill in Christof Innerhofer sta bila sicer najhitrejša na torkovem treningu. Fill je progo Stelvio premagal s časom 1:57,06 minute, Innerhofer se je na progi zadržal osem stotink sekunde dlje. Tretji in četrti čas sta vpisala Avstrijca Matthias Mayer (+0,18) in Hannes Reichelt (+0,35). Najhitrejši od Slovencev je bil Kline na 33. mestu (+3,37), Čater je vpisal 51. čas (+4,02), Debelak pa je pristal na 66. mestu (+5,86). Hrobat in Kosi nista končala treninga in sta ostala brez časa.

Za večino slovenskih uvrstitev v prvo deseterico na smukih v Bormiu je poskrbel Andrej Jerman, ki je prav na Stelviu 29. decembra 2009 slavil zmago. Leta 2007 je bil peti, leto pred tem pa četrti in deveti. Andrej Šporn je bil leta 2010 v Bormiu šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.