Šport > Zimski športi
191857 ogledov

Športni svet zavit v črno: nekdanji vrhunski biatlonec si je vzel življenje

Simona Hallenbarter Epa
Trikratni udeleženec olimpijskih iger naj bi zadnje čase trpel za hudo mentalno boleznijo.

Po poročanju švicarskih medijev naj bi na dopustu, ki ga je preživljal s svojo partnerico, preminil nekdanji vrhunski biatlonec, Švicar Simon Hallenbarter. Slednji naj bi se po koncu kariere mučil s hudo mentalno boleznijo, zdaj pa naj bi si pri vsega 43 letih sodil sam.

Simona Hallenbarter | Avtor: Epa Epa

Hallenbarter sicer nikoli ni slovel za veliko športno zvezdo, saj mu je manjkalo vrhunskih rezultatov, a je vseeno na najvišjem nivoju dosegel številne spoštovanja vredne uvrstitve, predvsem pa je veljal za izjemno priljubljenega med navijači in novinarji, saj se jim je vedno rade volje posvetil.

Simon je sicer izhajal iz slovite športne družine, saj je bil njegov stric legendarni Koni Hallebarter, nekdanji odlični smučarski tekač, ki je nad omenjenim športom navdušil tudi svojega nečaka, ki se je v mlajših letih prav tako ukvarjal s smučarskim tekom.

Simona Hallenbarter | Avtor: Epa Epa

Ko pa je mladi švicarski smučarski tekač izgubil mesto v državni reprezentanci, je leta 2002 presedlal k biatlonu, s katerim se je ukvarjal vse do leta 2014.

Tekom svoje športne kariere je nastopil na treh olimpijskih igrah (Torino, Vancouver, Soči), osmih svetovnih prvenstvih, medtem ko je v svetovnem pokalu dosegel deset uvrstitev med najboljšo deseterico. Nastopil je na kar 234 tekmah svetovnega pokala.

Simona Hallenbarter | Avtor: Profimedia Profimedia

V svoji najboljši sezoni 2008/09 je končal sprintersko preizkušnjo na svetovnem prvenstvu na 9. mestu, sezono pa je končal med najboljšo petindvajseterico sprinterjev na svetu.

Po končani športni karieri je prevzel vodenje "Športne in smučarsko tekaške trgovine Konija Hallenbarterja" v domačem Obergestelnu, medtem ko je zadnja leta svojega življenja preživel v hudi borbi z mentalno boleznijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.