Šport > Zimski športi
64368 ogledov

Šokantne podrobnosti: serijskega svetovnega prvaka pojedli medvedi

Igor Malinovski Reševalni pas/Twitter
Grozljiva usoda je doletela trojico, ki se je s helikopterjem odpravila na avanturo okoli Kamčatke.

Znanega ruskega biatlonca ter serijskega svetovnega prvaka v mlajših selekcijah Igorja Malinovskega ter par, ki se je z njim 16. julija letos v helikopterju zrušil na Kamčatko, so našli in pojedli medvedje, so pokazali rezultati nedavne preiskave. Trojica potnikov je sicer življenje izgubila že ob samem strmoglavljenju, nato pa so se do njihovih trupel dokopale divje živali.

Tragedija Šport V hudi nesreči umrl 25-letni serijski svetovni prvak

Helikopter je sicer pripadal podjetju "Vzlyot", katerega lastnik je oče tragično preminulega športnika. Slednji je sicer dobil svoje pilotsko dovoljenje za vožnjo helikopterja pred komaj nekaj meseci. Malinovski je sicer nekdanji petkratni svetovni mladinski prvak v biatlonu, ki pa se je v prostem času rad ukvarjal s pilotiranjem helikopterjev. Zaradi ljubezni do pilotiranja je leta 2021 celo končal svojo športno pot ter se popolnoma posvetil svojemu sanjskemu poklicu.

Helikopter je bil sicer pogrešan od 16. julija, ko Malinovski in njegova sopotnika niso dosegli predvidene destinacije. Iskalna akcija je bila zaradi slabe vidljivosti prestavljena na naslednji dan, predstavniki lokalnih oblasti pa so v izjavi za medije izrazili upanje, da je Malinovski, sicer licenciran pilot, zasilno pristal zaradi slabega vremena. Dan kasneje so reševalci našli razbitine helikopterja in posmrtne ostanke treh potnikov. Nadaljnja preiskava je nato razkrila, kakšna usoda je doletela trupla strmoglavljencev.

Prav tako sprva ni bila znana identiteta dvojice sopotnikov Malinovskega, kot tudi ne pravi razlog za nesrečo, čeprav se je od samega začetka sumilo na slabo vreme. Preiskava je tako potrdila, da sta bila sopotnika ruskega biatlonca Zoja Kajgodorova in Sergej Kolesnjak, medtem ko je bilo za nesrečo resnično krivo slabo vreme, zaradi katerega je pilot najprej izgubil komunikacijo s preostalim svetom, nato pa tudi nadzor nad helikopterjem, ki se je zrušil na zemljo.

Naslednji dan so reševalci našli ostanke helikopterja, a za trupli nesrečne trojice ni bilo sledu. Slednja so nato našli nekoliko kasneje, saj so jih z mesta nesreče odvlekli tamkajšnji medvedje ter jih raztrgali ter v večjem delu tudi pojedli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice