Šport > Zimski športi
2080 ogledov

Srebrni Grk: Na srečo sem preneumen, da bi dojel, kaj se je zgodilo

AJ Ginnis Profimedia
Zgodovinska prva kolajna na svetovnih prvenstvih za Grčijo.

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je za senzacijo poskrbel AJ Ginnis in v slalomu osvojil drugo mesto. S tem je med dobitnike kolajn na največjih tekmovanjih uvrstil tudi Grčijo.

Takšen rezultat je sicer s svojim smučanjem napovedal že pred dvema tednoma, ko je v svetovnem pokalu prav tako stopil na drugo stopničko, takrat s številko 45. "Na srečo sem preneumen, da bi dojel, kaj se mi je zgodilo pred dvema tednoma. Zato sem lahko tudi v to tekmo vstopil s čisto glavo, nisem preveč razmišljal o tem," je po srebru na svetovnem prvenstvu dejal smučar, ki je do leta 2020 nastopal pod ameriško zastavo.

"Zadnja dva tedna se mi je uresničilo to, kar sem vseskozi sanjal. Morda bom po koncu sezone dojel, kaj se je v resnici zgodilo. Zda mi to še ne uspeva," je še izjavil Ginnis.

Osemindvajsetletnik, ki mu je pravzaprav ime Alexandros Ioannis Ginnis, se je z resnimi treningi smučanja začel ukvarjati z 12 leti, ko se je preselil v Avstrijo, tri leta kasneje pa je njegova družina novo domovino našla v ZDA. Reprezentant slednje je bil do pred treh let, čeprav so Američani slalomsko ekipo nehali financirati že leta 2018. Grki so mu dve leti kasneje ponudili nastope pod grško zastavo, ponudbo pa je sprejel.

AJ Ginnis | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je prva kolajna Grčije na snegu ali ledu. Meni bo ostala v spomin, za Grčijo pa je to zgodovinski dogodek. Ne čutim nobenega pritiska. Smučam za Grčijo in nastopam sproščeno," je še zaključil Ginnis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice