Šport > Zimski športi
273 ogledov

Tande utrpel štiri možganske krvavitve

daniel andre tande Epa
Norveški skakalec je razkril, da se padca v Planici ne spomni.

Norveški smučarski skakalec Daniel Andre Tande se ne spominja hudega padca med marčevskim finalom svetovnega pokala na letalnici v Planici. Sedemindvajsetletnik je to povedal v intervjuju, ki ga je objavila norveška smučarska zveza na svoji spletni strani.

Nesreča je bila verjetno bolj travmatična za njegove moštvene kolege kot zanj, ker se padca ne spominja.

daniel andre tande Video Šport Ne boste verjeli, kaj počne planiški nesrečnež Tande!

Tande je 13. aprila zapustil bolnišnico v Oslu, iz Slovenije se je v domovino vrnil v začetku aprila, potem ko je po padcu pred tekmo v poletih teden dni preživel v ljubljanskem kliničnem centru.

daniel andre tande | Avtor: Epa Epa

Na Norveškem so Tandeju operirali zlomljeno ključnico, utrpel je tudi poškodbe pljučnega krila. S helikopterjem so ga po grozljivem padcu 25. marca odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je naslednje tri dni ostal v umetni komi. Slovenski zdravniki so ga 31. marca z intenzivne nege premestili na travmatološki oddelek, v domovino pa se je vrnil 2. aprila.

jernej damjan Slovenski orel Šport Legendarni slovenski skakalni as naznanil konec kariere

Zdravniki so ugotovili tudi štiri notranje možganske krvavitve. "Če bi bile večje, bi se lahko zbudil kot povsem druga oseba," je srečno okoliščino našel Tande.

Kljub temu padcu pa tudi v prihodnje načrtuje nastope. Smučarska zveza ga je vključila v ekipo za naslednjo sezono. Tande je znova začel trenirati in upa, da bo prvi skok opravil julija.

"Ne predstavljam si, da bi bil lahko kakšen problem skakati, in to tako na manjših kot na večjih skakalnicah." Dodal je, da prav letalnice predstavljajo največje vznemirjanje, še posebej v Planici. "Pravzaprav se tega tudi malce veselim."

daniel andre tande Po grozljivki Šport Padla pomembna odločitev glede Tandeja

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.