Šport > Zimski športi
1451 ogledov

Trener pretepel olimpijsko prvakinjo

Shim Suk Hee Epa Shim Suk Hee
Na zvezi so nasilneža že suspendirali.

Južnokorejska reprezentanca v hitrostnem drsanju na kratkih progah ima tik pred olimpijskimi igrami v domačem Pyeongchangu težave s trenerskim štabom.

Kot je poročala nacionalna tiskovna agencija Yonhan, je eden od trenerjev na treningu pretepel 20-letno kapetanko reprezentance Shim Suk Hee, zato so ga pristojni na zvezi diskvalificirali.

Do incidenta je prišlo v torek v nacionalnem centru v Jincheonu. Tekmovalka se je sicer že vrnila na trening, odgovorni na zvezi pa raziskujejo, kaj točno se je zgodilo. Na zvezi poudarjajo, da je v tem trenutku najbolj pomembno to, da se bo tekmovalka do iger lahko osredotočila na pripravo na OI.

Podrobnosti incidenta niso znane. "Opravili bomo preiskavo in sprejeli ustrezne ukrepe," je sporočila zveza KSU.

Shimova (na sredini) je na zimskih olimpijskih igrah pred štirimi leti osvojila zlato kolajno s štafeto na 3000 metrov, kopico medalj - 9 zlatih, 3 srebrne in 4 bronaste - pa je osvojila tudi na svetovnih prvenstvih.

Shim Suk Hee | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice