Šport
144 ogledov

Prva Indijka na zimskih OI pod nizozemsko zastavo

anice das Epa
Anice Das je prva Indijka, ki se bo udeležila zimskih olimpijskih iger, a bo v Pyeongchangu branila barve Nizozemske.

"Še vedno si ne znam predstavljati, da bom na igrah res nastopila," je v nedeljo povedala tekmovalka, ki je v Heerenveenu dobila nizozemske olimpijske kvalifikacije na 500 metrov, poroča agencija dpa.

Zdaj 32-letna Anice Das se je rodila pred 32 leti v Mumbayju, a že kmalu po rojstvu so je skupaj s sestro dvojčico posvojil nizozemski krušni starši. V domačem Assnu se je Dasova nato preko šolskega sistema seznanila z na Nizozemskem zelo popularnim hitrostnim drsanjem in se prebila v državno reprezentanco.

Kljub zmagi na 500-metrski razdalji pa dolgo ni bilo jasno, ali bo to zadostovalo za nastop na igrah. Sprint namreč ne sodi med tisti discipline, v katerih imajo Nizozemci največ možnosti na igrah. Dasova je bila na 13. mestu za vpoklic v reprezentanco, ki lahko na igrah v Pyoengchangu v skladu s pravili Moka štele le 10 tekmovalk, a Dasova se je v ekipo uvrstila zaradi dejstva, da so se nekatere tekmovalke, ki so bile od nje višje na lestvici, na igre uvrstile v več disciplinah.

Najuspešnejša nizozemska olimpijka Ireen Wüst bo tako na igrah nastopila kar na treh razdaljah - na 1000, 1500 in 3000 metrih, Marrit Leenstra se je uvrstila na igre v disciplinah 1000 in 1500 metrov, kar je na koncu zadostovalo za uvrstitev Dasove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice