Šport > Zimski športi
321 ogledov

Trenirajte kot Lindsey Vonn

lindsey vonn Print screen
Ameriška smučarka je znana po intenzivnem treningu.

Nova sezona alpskega smučanja se za Lindsey Vonn ni začela po pričakovanjih, saj je na uvodni veleslalomski preizkušnji na ledeniku v Söldnu osvojila šele 34. mesto in tako ostala brez nastopa v finalni vožnji. Najuspešnejša smučarka vseh časov je na veleslalomu nastopila prvič po mariborski Zlati lisici leta 2016.

Tina Robnik Začetek sezone Šport Robnikova do uvrstitve kariere

Vonnova nad izidom ni bila razočarana, saj njena prioriteta ostajajo hitre discipline. Zmagovalka 29 smukov in 27 superveleslalomov bo ob odstnosti poškodovane Ilke Štuhec ena glavnih kandidatk za oba mala kristalna globusa in olimpijska odličja. 

Leta 2014 je zaradi poškodbe morala izpustiti olimpijske igre v Sočiju, zato ima na prihajajočih igrah v Pyeongchangu velike ambicije. Vonnova je sicer nekdanja olimpijska prvakinja iz Vancouvra (2010), kjer je na istih igrah osvojila še bron v superveleslalomu.

Američanka si želi v naslednjih dveh sezonah premagati rekord Ingemarja Stenmarka, ki je v karieri dobil 86 tekem za svetovni pokal. Vonnova jih ima na računu 77. Obenem se z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) še vedno pogaja za nastop na smukaški tekmi v moški konkureci. V primeru dogovora naj se zgodovinski trenutek zgodil novembra 2018 v Lake Louise.

Prav Lake Louise bo uvodno prizorišče prvih letošnjih tekem v hitrih disicplinah. Kanadsko prizorišče, kjer je Vonnova nanizala neverjetnih 18 zmag, bo 25. novembra gostil smuk, dan kasneje pa še superveleslalom. 

Lindsey je na začetku nove sezone v odlični fizični formi, kar dokazuje tudi z objavami na družbenih omrežjih. Smučarka ogromno časa preživi v telovadnici, ki je nekakšno "nujno zlo" vsakega profesionalnega športa. S svojimi oboževalci je delila deset intenzivnih vaj, ki se jih poslužuje za ohranitev fizične pripravljenosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.