Šport > Zimski športi
1601 ogledov

V senci bolj zvenečih imen odšla še svetovna prvakinja

Taina Barioz
Francoska smučarka se je pridružila kopici zvezdnikov in zvezdnic belega cirkusa, ki so nedavno sklenili kariero.

Po koncu sezone svetovnega pokala 2018/19 v alpskem smučanju, ki ga je zaznamovalo februarsko svetovno prvenstvo v Areju, se je od tekmovalnega smučanja poslovila francoska specialistka za veleslalom Taina Barioz.

Bariozova, kot je postala že navada v zadnjem času, je odločitev o koncu tekmovalne poti sporočila z objavo na družbenih medijih. Po 14 letih, ki jih je preživela v tekmovanjih na najvišjih ravni, se je odločila, da bo odprla novo življenjsko poglavje.

Lindsey Vonn Snežna kraljica Šport Slovo največje vseh časov

Lani decembra si je na treningu poškodovala levo koleno, po poškodbi pa se tridesetletnica ni več vrnila na želeno raven: "Odločitve nisem sprejela zlahka, z njo sem kar precej odlašala. Vendar pa je bila zadnja poškodba hujša kot prejšnje in zato sem se odločila prisluhniti svojemu telesu. Ter srcu. Čeprav bom zelo pogrešala smučanje in tekme, me čakajo drugi izzivi in obzorja, katera komaj čakam, da jih odkrijem."

Philipp Schörghofer Preveč težav Šport Avstrijski smučarski as končal kariero

Smučarka, ki je bila ves čas zelo blizu veleslalomskemu vrhu, pa slasti zmage v svetovnem pokalu ni nikoli okusila, tudi zaradi poškodb, ki so je ustavile na tej poti. V svetovnem pokalu je najvišje posegla dvakrat, z drugim mestom marca 2016 na veleslalomu v St. Moritzu in s tretjim mestom na veleslalomu decembra 2009 v Lienzu.

Na največjih tekmovanjih je na svetovnem prvenstvu leta 2011 v Garmisch-Partenkirchnu osvojila ekipno zlato na paralelni moštveni preizkušnji.

aksel lund svindal Zvezdnik Šport Eden največjih oznanil konec kariere

Sezono 2018/19 so zaznamovale številke zvezdniške upokojitve. Iz tekmovalnega smučanja so se med drugimi poslovili Lindsey Vonn, Aksel Lund Svindal, Frida Hansdotter, Patrick Küng, Sandro Viletta, Andre Myhrer, Thomas Fanara, Chiara Costazza, Mathias Hargin, Felix Neureuther in Philipp Schörghofer.

smučišče Slovo Šport Veliki smučarski as nenadoma naznanil konec kariere
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.