Šport > Zimski športi
130 ogledov

V takšni zasedbi Slovenke začenjajo novo sezono

Urša Bogataj Nika Križnar Twitter
Znana slovenska šesterica skakalk za uvod v Wisli.

Glavni trener ženske reprezentance v smučarskih skokih Zoran Zupančič je po današnji interni tekmi določil še preostali dve tekmovalki za uvod v sezono, ki bo prihodnji konec tedna v Wisli. Že prej so imele nastop zagotovljen Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec in Nika Prevc, danes sta se udarni četverici pridružili še Katra Komar in Nejka Repinc.

 

Zupančič je zadovoljen s potekom poletne sezone, ki je bila tudi rezultatsko zelo uspešna, saj je Urša Bogataj ubranila skupno zmago.

"Letos se nam bo svetovni pokal začel malenkost prej. Ocenjujem, da je forma tekmovalk boljša kot lani pred startom. V Planici smo na finalnih pripravah pred odhodom v Wislo. Testiramo še zadnje podrobnosti," je dejal Zupančič.

Po poškodbi se na vrhunsko raven vrača tudi Nika Križnar, druga najboljša skakalka minule zime, ki se ji je v romunskem Rasnovu pripetila nezgoda, ko si je nerodno zvila desni gleženj.

"Skoki gredo v pravo smer, sploh glede na to, da sem morala vmes tri tedne mirovati. Zdi se mi, da je vse skupaj nad pričakovanji, kaj bo na tekmah, pa bomo videli. Za zdaj sem z vsem skupaj zadovoljna," je dejala Križnarjeva, ki sicer še čuti malenkostno bolečino, tako da nekaterih vaj ne more izvajati na polno.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice