Šport > Zimski športi
1296 ogledov

Večja napaka odnesla boljšo uvrstitev

Ilka Štuhec
Ilka Štuhec na drugem smuku v Lake Louisu nekoliko skromnejša.

Ilka Štuhec je odpeljala svojo drugo tekmo v svetovnem pokalu po 20-mesečni odsotnosti in poškodbi kolena, zaradi katere je izpustila celotno minulo olimpijsko sezono. Na uvodnem ženskem smuku sezone je bila šesta, na drugem smuku pa je vpisala uvrstitev v najhitrejšo petnajsterico. Tekmo je končala na 14. mestu.

Po zmagi v petek je v manj kot 24 urah Avstrijka Nicole Schmidhofer (1:47,68) osvojila še drugi smuk v Lake Louisu ter je tako ponovila dosežek Štuhčeve izpred dveh let, ko je slovenska smukačica prav tako osvojila oba smuka na tem prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju. Schmidhoferjeva pred Lake Louisom v svetovnem pokalu še ni imela zmage. Devetindvajsetletnica je vpisala še šeste stopničke, lani na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu pa je senzacionalno osvojila zlato na superveleslalomu.

Za dvojno avstrijsko zmagoslavje je poskrbela Cornelia Hütter, ki se je zavihtela na drugo mesto za še 14. stopničke, potem ko se je na progi zadržala 44 stotink sekunde dlje. Švicarka Michelle Gisin je na obeh smukih končala na odru za zmagovalke, drugemu mestu je dodala še tretje. Za zmagovalko je zaostala 47 stotink sekunde. To so njene šeste stopničke v svetovnem pokalu.

Tik za najboljšo trojico se je uvrstila Američanka Mikaela Shiffrin, ki je ohranila vodstvo v skupnem seštevku. Dvojna zmagovalka smuka Schmidhoferjeva je s popolnim izkupičkom 200 točk na prvem mestu v smukaškem seštevku, Štuhčeva, ki je na dveh smukih osvojila 58 točk, je osma.

Ilka Štuhec Smuk Šport Ilka v cilju z dvignjeno roko

Na prizorišču, kjer je predlani dvakrat zmagala, se je Štajerka kot prva na startu odločno pognala v lov za novo vrhunsko uvrstitev. V zgornjem delu je bila zelo hitra, a se ji je v nadaljevanju pripetila napaka, ko je zašla iz idealne linije ter izgubila dragoceni čas za stopničke. Ob tretji meritvi časa je tako zabeležila osmi čas, na četrtem, predzadnjem vmesnem merjenju pa je bila le 17. najhitrejša. Do ciljne črte ji je nekoliko le uspelo popraviti končno uvrstitev.

Njen čas v cilju 1:49,28 je pomenil, da je bila za 21 stotink počasnejša kot v petek, ko je osvojila šesto mesto. Za 19 stotink pa je bila počasnejša tudi od zadnjega treninga.

Že druga na startu Italijanka Nadia Fanchini je pokazala, da se da progo prevoziti vsaj 65 stotink hitreje, tretja na startu Gisinova je bila hitrejša še za dodatnih 48 stotink sekunde. Po nastopu četrte na startu Avstrijke Christine Scheyer, ki je bila od Mariborčanke hitrejša za stotinko, je bilo jasno, da Štuhčeva ne bo na stopničkah. Do konca jo je prehitelo še deset tekmovalk.

Dosežek na uvodnem smuku vsekakor predstavlja dobro popotnico za nadaljevanje, ko je najhitrejša Slovenka dobila potrditev, da po 621 dnevih odsotnosti iz tekmovalne karavane svetovnega pokala še vedno drži stik s konkurenco.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 1
  • Avatar Britnemona
    Britnemona 22:55 01.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top