Šport > Zimski športi
109 ogledov

Vlhova že tik pred osvojitvijo globusa

Petra Vlhova Epa
Vlhova si lahko že danes zagotovi slalomski globus, Bucikova 20.

Slovakinja Petra Vlhova, ki je zmagala že na petih od šestih slalomov sezone, je postavila najboljši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučark, ki je v Schladmingu namesto v Flachauu. Tekma je bila prestavljena na avstrijsko Štajersko zaradi prevelikega števila okužb s covidom-19 v Flachauu na Solnograškem.

Vlhova, ki je v nedeljo osvojila slalom na "moški" progi v Podkorenu ter hkrati še drugič po letu 2020 lisičkino kombinacijo, si je pred finalno vožnjo nočnega slaloma v Schladmingu zagotovila 27 stotink prednosti pred Nemko Leno Dürr. Tretji čas si z zaostankom 35 stotink sekunde delita Švicarka Wendy Holdener in Kanadčanka Ali Nullmeyer. Holdenerjeva, ki lovi svojo prvo slalomsko zmago, je v Kranjski Gori zaostala zgolj za Vlhovo.

Američanka Mikaela Shiffrin je šele peta (+0,42) po polovici zadnjega slaloma pred olimpijskimi igrami v Pekingu, ki bodo na sporedu od 4. do 20. februarja.

Če bo Vlhova ob koncu druge vožnje, ki je na sporedu ob 20.45, ostala na stopničkah, si bo predčasno zagotovila tudi zmago v slalomskem seštevku zime.

Na startu prve vožnje so bili štiri Slovenke, od katerih si je zgolj Bucikova zagotovila še en nastop. Novogoričanka je nastopila s startno število 13. Bucikova, ki je v Kranjski Gori s petim mestom postavila svoj najboljši dosežek na slalomih za svetovni pokal, je za Vlhovo zaostala 1,45 sekunde in zabeležila 20. čas.

Neja Dvornik (+2,18; 34.), Meta Hrovat (+2,90; 41.) in Anja Oplotnik (+4,18; 53.) so bile prepočasne za drugo vožnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice