Šport > Zimski športi
317 ogledov

Vstopnice za SP v Planici gredo kot za med

Planica 2019 Anže Petkovšek Navijači pod planiško velikanko
Prodaja vstopnic je dober mesece pred začetkom prvenstva presegla vsa pričakovanja.

Med 19. in 22. marcem 2020 bo v Planici potekalo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih in s Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da prodaja vstopnic poteka nad pričakovanji. Tako za sobotno tekmo, po kateri bo znan nov svetovni prvak, ni več mogoče dobiti vstopnice za tribuno.

V dolini pod Poncami je pričakovati velik mednarodni obisk, saj so organizatorji na Poljskem prodali že prek 2500 vstopnic, 1600 v Nemčiji in 1500 na Norveškem.

Tudi za preostale dni je na tribunah na voljo le še nekaj vstopnic.

Dokončno število obiskovalcev na prizorišču bo sicer organizator določil dva tedna pred začetkom tekmovanja, saj bo potrebno upoštevati tudi vremenske vplive, ki lahko zmanjšajo možnost obiska gledalcev, so zapisali pri SZS. Predprodaja se bo zaključila s 1. marcem.

V četrtek bodo v Planici tradicionalno kvalifikacije, v petek bosta sledili prva in druga serije posamične tekme, za soboto, ko se pod Poncami vedno zbere največ ljudi, sta predvideni tretja in finalna serija posamične tekme. V nedeljo se bo SP zaključilo z ekipno tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.