Šport > Zimski športi
1180 ogledov

Za bivšega skupnega zmagovalca sezona že končana

Alexis Pinturault Epa
Za Pinturaulta sezona končana.

Hitri disciplini alpskih smučarjev v Wengnu sta terjali dve novi žrtvi, za kateri je sezona končana. Potem ko je v četrtek hudo padel Švicar Marco Kohler in si težje poškodoval koleno, je imel dan pozneje podobno nesrečo tudi francoski as Alexis Pinturault, zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala leta 2021.

Kot so za AFP sporočili s francoske zveze, si je zadnji francoski zmagovalec superveleslaloma pred Cyprienom Sarrazinom, pri padcu v superveleslalomu strgal sprednje križne vezi levega kolena. S helikopterjem so ga prepeljali v najbližjo bolnišnico, kjer pa že čaka na prevoz v domovino, kjer bodo opravili nadaljnje preiskave in kirurški poseg. Zmagovalec 34 tekem za svetovni pokal je tožil tudi nad bolečinami v zapestju.

Poškodba Alexisa Pinturaulta | Avtor: Profimedia Profimedia

Dvaintridesetletni Pinturault, ki je pred letošnjo sezono opustil slalom in se posvetil treningu hitrih disciplin, je bil dan prej na smuku deveti, kar je bila nasploh njegova prva smukaška uvrstitev med deseterico.

"Videl sem padec Alexisa, nikoli ni lahko videti, da se to zgodi prijatelju. Nekaj posledic je ta padec pustil tudi pri meni. Pred startom sem si rekel: smučaj dobro, a ne tvegaj vsega. Dnevi v Wengnu so dolgi, težko je ohraniti sveže noge," je za AFP dejal Marco Odermatt, zmagovalec smuka v četrtek in drugouvrščeni s superveleslaloma.

Komentarjev 1
  • Idioti 14:05 13.januar 2024.

    Reševalev mu je z trakom zaustavljal krvavitev na desni nogi . To pomeni , da so mu lahko smučke presekale meso na spodnjem delu noge ali pa ima odprt zlom desne noge .

Sorodne novice