Šport > Zimski športi
1 ogledov

Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro

zlata lisica tina maze 2013 Saša Despot
Prireditelji jubilejne 50. Zlate lisice, tekmovanja alpskih smučark na Mariborskem Pohorju, so danes sklenili, da bodo poskusili izpeljati tekmovanje v Kranjski Gori.

Tekmo so minuli teden zaradi pretoplega vremena iz Maribora preselili na Gorenjsko in po deževju minuli konec tedna danes odločili, da bodo tekmo poskušali pripraviti v Kranjski Gori.

Kranjska Gora se je doslej že večkrat izkazala za ustrezno nadomestno prizorišče za tekmo svetovnega pokala Zlata lisica, tudi tokrat so Gorenjci prijazno ponudili pomoč, potem ko v Mariboru zadnje tedne vladajo skoraj spomladanske temperature, Pohorje pa je zeleno.

Deževje minuli konec tedna je sicer nekoliko ogrozilo selitev v gorenjsko smučarsko središče, a je po napovedih mariborskih prirediteljev proga še vedno v ustreznem stanju in bo dobra osnova za pripravo smučišča, saj je v prihodnjih dneh napovedana ohladitev in celo sneženje. Zaenkrat proga zato ostaja zaprta za turistično smučanje.

"Smo veliki optimisti. Menimo, da nam lahko uspe pripraviti tekmo svetovnega pokala za zlato lisico v Kranjski Gori. Snežna odeja je tam sicer utrpela nekaj škode, zdaj bomo počakali, da voda odteče s smučišča, nato se bomo z vso silo lotili priprave proge. Vremenska napoved je dobra, poleg občutne ohladitve so napovedane snežne padavine, menimo, da bi lahko na četrtkovi snežni kontroli od vodje tekem ženskega svetovnega pokala Atleja Skaardala dobili pozitivno oceno in v naslednjih dneh ustrezno pripravili vse potrebno za izvedbo tekmovanja 1. in 2. februarja na Gorenjskem," je po današnjem sestanku v prostorih mariborskega Branika dejal generalni direktor tekmovanja Srečko Vilar.

Kljub obletnici manj veličastno tekmovanje

Maribor je v Kranjski Gori že organiziral tekme za zlato lisico, pohorski delavci bodo tako svoje znanje in delovno silo v nekaj dneh preselili na Gorenjsko, bo pa letošnje jubilejno tekmovanje kljub okrogli obletnici vseeno nekoliko skromnejše in manj veličastno, kot pa če bi ga pripravili tam, kjer je doma – na Pohorju. Omenjena tekma je zadnja tekma ženskega svetovnega pokala pred letošnjimi olimpijskimi igrami v Sočiju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.